Brann sikret viktig poeng mot Rosenborg

(Brann - Rosenborg 2-2). Brann tok et potensielt avgjørende poeng i Eliteseriens nedrykksstrid med 2-2 hjemme mot Rosenborg lørdag kveld.

Det skjedde i en meget intens og sjanserik affære på Brann stadion. Bergenserne vendte først 0-1 til 2-1, men oppgjøret endte uavgjort etter Carlo Holses scoring tidlig i 2. omgang.

Det ene poenget gjør at Brann ligger på kvalifiseringsplassen i Eliteserien med 21 poeng. Like mange poeng har Stabæk, som ble slått av Sarpsborg lørdag. Rosenborg ligger på sin side på 4.-plassen og tapte poeng i medaljekampen.

– Vi måtte ned i kjelleren i dag. Og det er tungt, synes jeg, når vi kommer til såpass mange muligheter. Vi mangler litt ekstra kvalitet. Selv om vi scorer noen mål, synes jeg vi får dårlig betalt, igjen, sa Branns midtbanekriger Sivert Heltne Nilsen til Discovery.

– Jeg ser lyst på det. Ett poeng er kjempeviktig. Vi er en fin gjeng som skal kjempe for Brann og Bergen til 12. desember (siste runde), la han til om kampen for å unngå nedrykk.

God RBK-åpning

Det var Rosenborg som kom best i gang i lørdagens storkamp, og Brann brukte litt tid på å spille seg inn. Dino Islamovic misbrukte en brukbar mulighet i åpningsminuttene, men etter vel et kvarter klarte RBK å straffe vertene.

Erlend Dahl Reitan tok et friskt initiativ offensivt og ble frispilt på hjørnet av Branns 16-meter. Han slo så inn til Emil Konradsen Ceïde, som kunne bredside ballen i mål til 1-0 for gjestene.

– Jeg synes vi starter kampen veldig bra. Vi kjører på og får 1-0. Så får de to mål på litt slurv av oss, sa RBKs midtbanemann Olaus Skarsem etter 2-2-kampen.

– Det er veldig kjedelig, selvfølgelig. Vi skal ha tre poeng her, og vi skal henge med i toppen. Veldig surt, mente Skarsem om resultatet.

Slo tilbake

0-1-målet ga åpenbart Brann revansjlyst, og Bård Finne viste stor vilje i forkant av utligningsmålet seks minutter senere. Han hogg til da Pavle Vagic nølte med klareringen, og hamret inn 1-1 ved nærmeste stolpe.

Under to minutter senere hadde bergenserne snudd kampen, og igjen måtte Vagic ta ansvaret hos Rosenborg. Han slo ballen rett til Petter Strand, og to trekk senere var Robert Taylor alene med André Hansen. Han gjorde ingen feil og satte inn 2-1.

På tampen av omgangen måtte Brann-backen Ruben Kristiansen ut med et brudd i underarmen. Det var den eneste endringen trenerne gjorde etter en intens og fartsfylt første omgang. Kristiansen er for øvrig ferdigspilt for sesongen.

– Ja, det så slik ut. Leit for ham og leit for oss, sa Brann-trener Eirik Horneland.

Utlignet

Det skulle bli plenty med action også etter hvilen. Etter 52 minutter kom Aune Heggebø til en avslutning som André Hansen så vidt fikk slått i stolpen. Like etter scoret gjestene fra Trondheim. Reitan var servitør igjen, og Carlo Holse kom på løp inn i Branns 16-meter og gjorde 2-2.

I minuttene som fulgte skulle Brann komme til flere gode muligheter. Men Finne hadde ikke stilt inn skuddfoten riktig, og Runar Hove bommet også da han fikk heade ganske fritt på en corner.

Rosenborg var heller ikke ufarlig. Det ble skapt sjanser begge veier, og med litt flyt kunne hvilket som helst av lagene ha vunnet kampen.

Branns Mathias Rasmussen kom nærmest av alle da han klemte til fra om lag 25 meters hold i det 82. minuttet. Det knallharde skuddet traff krysstanga og spratt ut til utspill.

---

Eliteserien menn lørdag, 26. runde:

Brann – Rosenborg 2-2 (2-1)

Brann stadin: 11.113 tilskuere

Mål: 0-1 Emil Konradsen Ceide (16), 1-1 Bård Finne (22), 2-1 Robert Taylor (24), 2-2 Carlo Holse (53).

Dommer: Espen Eskås, Bækkelaget.

Gult kort: Sivert Heltne Nilsen, Brann, Erlend Dahl Reitan, Emil Konradsen Ceide, Rosenborg.

Brann (4-3-3): Lennart Grill – Felix Horn Myhre, Fredrik Pallesen Knudsen (Runar Hove fra 54.), Ole Martin Kolskogen, Ruben Kristiansen (David Wolfe fra 45.) – Mathias Rasmussen, Sivert Heltne Nilsen, Petter Strand – Bård Finne (Moonga Simba fra 74.), Aune Selland Heggebø, Robert Taylor.

Rosenborg (4-1-4-1): André Hansen – Erlend Dahl Reitan, Pavle Vagic, Even Hovland, Adam Andersson – Edvard Tagseth (Anders Konradsen fra 62.) – Carlo Holse, Olaus Skarsem, Dino Islamovic, Emil Konradsen Ceide (Rasmus Wiedesheim-Paul fra 62.) – Noah Holm.