trikkeligaen

KFUM tilbake på kvalikplass etter snuoperasjon mot Sogndal

(KFUM Oslo - Sogndal 3-1) Kåffa havnet under før pause, men snudde til 3-1 etter hvilen og er tilbake på kvalikplass med to kamper igjen å spille i OBOS-ligaen

EKEBERG (Dagsavisen): KFUM Oslo feiret sitt 75-årsjubileum, og markerte dagen hvor klubben spilte sin første fotballkamp i 1946. I anledningen var Sogndal motstander, og det var duket for oppgjør mellom to lag som kjemper om en plass for å ha muligheten til å kunne kvalifisere seg for eliteseriespill i 2022.

Etter kampslutt er begge lag i posisjon på henholdsvis femte- og sjetteplass, etter at Kåffa snudde kampen totalt i andre omgang etter å ha havnet under før pause. Lagene er a poeng etter at hjemmelaget slo Sogndal, men sistnevnte er foran på målforskjell.

Slik feiret Bilal Njie etter å ha avgjort for KFUM.

– Vi gjorde små justeringer og noen detaljer i andre omgang som hjalp oss til å gjøre en langt bedre andre omgang. Da slet Sogndal med å håndtere oss. Vi har hatt noen kamper som har levd helt inn tidligere, så det var ekstremt deilig da Bilal avgjorde helt på slutten der, oppsummerer KFUM-trener Jørgen Isnes til Dagsavisen etter kampslutt.

Keepertabbe

Hjemmelaget var farligst frempå i åpningsminuttene, og fikk kampens første målsjanse etter sju minutter. KFUM kontret med hurtige Bilal Njie på venstrekanten som kom til innlegg. Renze Fij i Sogndal-målet måtte strekke seg og slå ut i feltet, hvor Remi Svindland sto plassert. Midtbanespilleren fikk en god sjanse, men skuddet med venstrefoten gikk langt over mål.

Det var derimot bortelaget som skulle ta ledelsen noen minutter senere. Etter noen Sogndal-cornere og et lite overtak fra gjestene kom de til innlegg fra høyre, og Kåffa-keeper Jonas Brauti gikk ut i feltet for å plukke. Keeperen, som startet sin andre kamp for KFUM, feilberegnet idet han gikk ut og mistet kontrollen. Dermed havnet ballen i beina på Akor Adams, som enkelt kunne vende opp og avslutte innenfor 16-meteren. Med Brauti ute av posisjon var KFUM-forsvarerne sjanseløse, og Sogndal gikk i ledelsen før det var spilt tolv minutter.

Resten av omgangen var lite innholdsrik, og Kåffa slet voldsomt med å skape farligheter fremover på banen. Heller ikke gjestene maktet å ivareta det overtaket de hadde like før de tok ledelsen tidlig i kampen.

Snudde

Bortelaget gikk rett i angrep etter pause, og Ronan Darcy kom til avslutning før minuttet var spilt. Brauti reddet, men måtte gi retur. Heldigvis for hjemmelaget kom Aaron Kiil Olsen først på ballen og hindret en marerittstart på andre omgang.

Kåffa kunne i stedet utlignet noen minutter senere da Njie skaffet frispark utenfor hjørnet av 16-meteren. Alagie Sanyang hamret ballen inn i feltet, men Jørgen Hammer nådde akkurat ikke fram på bakerste stolpe. Spillemessig hang KFUM langt bedre med tidlig etter pause, og skapte flere farligheter foran Fij i Sogndal-buret.

Det skulle etter hvert føre til både uttelling og utligning, da Mohammed Mahnin vant en duell mot Amin Nouri like utenfor feltet på høyresiden. Mahnin leverte en smart pasning til Johannes Nunez foran mål, som på glimrende vis plasserte ballen utakbart forbi Fij og i mål. Nunez’ første scoring for sesongen, og Kåffa var tilbake i kampen ti minutter ut i andre omgang.

Johannes Nunez feirer utligning.

Hjemmelaget hadde tatt over kampen fullstendig, og fortsatte like greit i samme spor etter å ha utlignet. Etter en corner sto Kåffa høyt og vant duellene innenfor boksen. Jesper Taaje stusset videre til stopperkollega Olsen, som alene med keeper ble stoppet av Fij. Returen derimot, havnet rett på KFUMs toppscorer Sanyang som i det åpne buret sendte vertene i ledelsen. På åtte minutter gikk Kåffa fra å ligge under til å snu til 2-1.

Kåffas toppscorer Alagie Sanyang har akkurat sendt hjemmelaget i ledelsen.

Spikeren i kista

Kvarteret før slutt ropte KFUM-trener Jørgen Isnes og resten av benken på straffe da Svinland ble felt av Sogndal-kaptein Per-Egil Flo innenfor feltet. Kamplederen signaliserte ikke for noen ting, noe som førte til frustrasjon blant både Kåffa-spillerne og Isnes.

Like etter kunne Nunez lagt på til 3-1 og punktert kampen, men en god redning fra Fij holdt gjestene i kampen fram til sluttminuttene. Keeperen ble også bed på en offensiv corner på overtid, noe som skulle føre til kampens siste scoring.

Kåffa fikk ryddet unna, og Njie kunne bruke farten sin mot de få Sogndal-forsvarerne. Forbi Nouri på egen halvdel løp han, og med et åpent mål sendte han KFUM opp til 3-1 fire minutter på overtid.

Bilal Njie avgjorde kampen for KFUM da han satte sitt femte mål for sesongen i det åpne buret.

Dermed satte Njie spikeren i kista, og Kåffa var tilbake på kvalikplass ettersom Åsane tapte for Grorud.

Takker Grorud

Isnes var naturligvis strålende fornøyd med at Groruds seier lørdag ettermiddag, som førte til at KFUM igjen havnet på kvalikplass. I de to resterende kampene av sesongen møter Kåffa Sandnes Ulf og Jerv.

– Vi får takke Grorud for hjelpen i dag, men det er vanskelig å si om vi holder oss på sjetteplass. Vi har et ålreit tak på Sandnes Ulf, og vi er i en bedre periode nå. Pilene peker i riktig retning, og andre omgang i dag er fryktelig bra, synes jeg, forteller en optimistisk Isnes.

KFUM spiller først borte mot Sandnes Ulf om to uker, før Jerv venter hjemme i siste seriekamp på Intility Arena.

Hold deg oppdatert. Meld deg på sportens nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

KFUM Oslo – Sogndal 3-1 (0-1)

112 tilskuere.

Mål: 0-1 Akor Jerome Adams (11), 1-1 Johannes Hummelvoll Nuñez (55), 2-1 Alagie Sanyang (62), 3-1 Bilal Njie (90).

Dommer: Eivind Bodding, Haga.

Gult kort: Remi-André Svindland, Johannes Hummelvoll Nuñez, Bilal Njie, KFUM Oslo, Martin Ove Roseth, Johan Bakke, Andreas Hoven, Sogndal.

KFUM Oslo (3-2-2-3): Jonas Vatne Brauti – Jesper Taaje, Aaron Kiil Olsen, Jørgen Hammer – Dadi Dodou Gaye, Keivan Ghaedamini (Fredrik Kristensen Dahl fra 82.) – Remi-André Svindland, Moa Mahnin – Alagie Sanyang (Philip Romsaas fra 78.), Johannes Hummelvoll Nuñez (Tore André Sørås fra 88.), Bilal Njie.

Sogndal (3-2-2-3): Renze Fij – Martin Ove Roseth, Axel Kryger, Per-Egil Flo – Daniel Eid (Kristoffer Hoven fra 77.), Amin Nouri – Mathias Blårud, Johan Bakke – Akor Jerome Adams, Steffen Lie Skålevik, Ronan Darcy (Andreas Hoven fra 77.).