To kjappe ga Sandefjord sin første seier på ti kamper

Alexander Ruud Tveter og Vidar Ari Jónsson scoret hver sin gang i løpet av tre minutter og sørget for 2-0-seier til Sandefjord over Strømsgodset onsdag.

Sandefjord kom til eliteseriekampen på eget gress med kun to poeng fra de fem siste kampene. Den forrige seieren kom så langt tilbake som mot Vålerenga 12. september. Onsdag fikk hjemmefansen omsider en ny trepoenger å juble for.

– Vi fikk en veldig bra start på annen omgang, og det var superbra å få to mål umiddelbart. Vi er kjempefornøyde, sa målscorer Vidar Ari Jónsson til Eurosport etter kampen.

Strømsgodset fikk på sin side forverret en lei statistikk som nå teller kun én eneste seier på de siste sju kampene. Trøsten for drammensklubben er at avstanden ned til bunnstriden fortsatt er betydelig.

– Jeg synes vi begynner bra i første omgang, men Sandefjord tar mer og mer over. De skaper ikke stort, men det gjør ikke vi heller. I annen omgang er det bare bekmørkt. To enkle mål. rett og slett en dårlig bortekamp, sa Godset-keeper Viljar Myhra til Eurosport.

Sandefjord klatret til 10.-plass på tabellen med onsdagens seier, plassen bak Godset. Også laget fra hvalfangerbyen har lagt bunnlagene trygt bak seg.

Annullert mål

Onsdag kom scoringene som sikret hjemmelaget en etterlengtet seier etter pause. Kun fire minutter var spilt av annen omgang da kampen plutselig eksploderte.

Først prikket Alexander Ruud Tveter ballen i lengste kryss etter å ha blitt frispilt inne i gjestenes felt. Mindre enn tre minutter deretter doblet Vidar Ari Jónsson ledelsen med et skudd fra distanse.

Keeperspillet til Godsets Myhra var ikke det beste ved den anledningen.

– Jeg feilberegner stussen, rett og slett. Det ser klønete ut, og det er det også. Det er bare å ta den på sin egen kappe og gå videre, sa han.

De to scoringene kom i kjølvannet av en svært sjansefattig første omgang. Godset-spiss Fred Friday ble spilt alene gjennom Sandefjord-forsvaret tre minutter før pause og satte ballen i lengste hjørne. Assistentdommeren sto imidlertid med flagget oppe ved den anledningen.

Sandefjord hadde på sin side lite å by på offensivt de første 45 minuttene.

Løfte seg etter pause

Hjemmelaget hadde Brice Wembangomo tilbake etter skade. I pausen var backen kritisk til det han omtalte som mange dumme feil fra eget lag.

– Jeg synes de tar over, men vi gjør fryktelig mange balltap. Det er helt utrolig. Vi kan straffe dem ved å vende spillet mer. Jeg føler vi hadde kontroll de første 20, men gjorde så dumme feil, dumme feil og dumme feil. Da kommer selvfølgelig kampen inn i deres spor. Det må vi rette på, sa han til Eurosport.

Forsvarsprofilen kunne glede seg over at eget lag fulgte den oppfordringen.

Seieren gir ny vind i seilene foran sesongavslutningen.

I neste runde skal Sandefjord ut mot gulljagende Bodø/Glimt, mens Strømsgodset møter Glimts gullrival Molde.

---

Eliteserien, runde 24

Sandefjord – Strømsgodset 2-0 (0-0)

Release Arena

Mål: 1-0 Alexander Ruud Tveter (49), 2-0 Vidar Ari Jónsson (51).

Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding.

Gult kort: André Sødlund, Kristoffer Normann Hansen, Sandefjord, Ari Leifsson, Strømsgodset.

Sandefjord (4-3-3): Jacob Storevik – Brice Wembangomo (Sander Moen Foss fra 68.), Marc Vales, Martin Kreuzriegler, Ian Smeulers – André Sødlund (Zé Eduardo fra 73.), William Kurtovic, Erik Brenden (Amer Ordagic fra 73.) – Vidar Ari Jónsson, Alexander Ruud Tveter, Deyver Vega (Kristoffer Normann Hansen fra 45.).

Strømsgodset (4-3-3): Viljar Myhra – Lars Vilsvik, Ari Leifsson, Gustav Valsvik, Thomas Grøgaard – Johan Hove (Valdimar Ingimundarson fra 80.), Herman Stengel, Kreshnik Krasniqi (Jack Ipalibo fra 61.) – Halldor Stenevik (Jordan Attah Kadiri fra 80.), Fred Friday, Tobias Gulliksen (Kristoffer Tokstad fra 62.).

Eliteserien fotball menn onsdag, 24. runde:

Haugesund – Rosenborg 0-0, Lillestrøm – Stabæk 3-0, Mjøndalen – Kristiansund 5-0, Sandefjord – Strømsgodset 2-0, Tromsø – Odd 2-0.

Senere kampstart: Molde – Bodø/Glimt (0-2).

Spilles torsdag: Brann – Viking, Sarpsborg – Vålerenga.