Sport

Høybråtens beste tilbake til seriestart

Høybråtens beste spiller Sigrid Male Davidsen er endelig skadefri og blir som en ny spiller å regne denne sesongen. Hun har hatt tretthetsbrudd i begge leggene!

Det har skjedd relativt lite i overgangsvinduet for Høybråtens basketjenter, spesielt sammenlignet med de andre lagene i serien. Der flere lag har mistet nesten samtlige spillere, har Høybråten kun fått inn én ny – Suzanne Rochette.

Men kanskje det viktigste for Høybråten er at de har fått tilbake en av ligaens beste spillere i Sigrid Male Davidsen. Hun har vært skadet i et og et halvt år (tretthetsbrudd i begge leggene), men er endelig frisk og rask. Davidsen er en av ligaens beste allroundere – veldig god i forsvar og desto like bra i angrep. Hun er en god returplukker offensivt og defensivt, samt kan score på alle mulige måter.

- Jeg er tilbake etter langtidsskade med tretthetsbrudd i begge legger som oppstod rundt sluttspillet i 2019 og som jeg presterte å fortsette å løpe på i seks måneder etter det til det ble så ille at jeg i startfasen hadde som mål å gå normalt igjen, forteller Davidsen til Dagsavisen.

Blir 100 prosent utover i sesongen

Hun er ikke 100 prosent klar igjen etter en lang prosess, men hun satser på å bli det i løpet av sesongen.

- Jeg er definitivt kampklar igjen, men med litt begrensede minutter nå i starten. Jeg har trent annerledes de siste to årene med mye styrke og lite løping, så jeg er nok en del tregere, men forhåpentligvis sterkere. Litt mer fart satser jeg på at kommer tilbake sakte, men sikkert.

Nevnte Rochette kommer fra spill i Danmark og skal kombinere basketen med jobb i Norge. 32-åringen spilte basketball i Frankrike i over 20 år og både trente og spille for CBS’ basketlag i fire år, der hun var toneangivende da laget gikk fra 5. divisjon til 1. divisjon. Hun er en god skytter som bidrar med treffsikkerhet og mye rutine. Det kommer Høybråten til å få bruk for, selv om hun har hatt to år fri fra basketballen.

- Partneren min er norsk, så under pandemien bestemte vi oss for å flytte sammen til Norge. Jeg gleder meg til å komme tilbake i basketform og bidra i dette laget. Jeg vil være en leder på og av banen. Vi kommer til å overraske i år, bare vent! Det er en gjeng med ambisiøse spillere som er veldig treningsvillige. Det liker jeg, sier hun.

Mange gode på trening

Ariam Germeskel (t.h.) har sett veldig bra ut på treninger den siste tiden

De har en stabil treningsgruppe med et godt samhold, som er viktig, og mye talent på guardplass, samt mer erfaring på forwardplassene. Frida Liholm Strøm, som strekker seg hele 1,88 meter, er tilbake etter mye skadetrøbbel og blir nesten som en ny spiller å regne med. Og flere andre spillere har sett gode ut på treninger, ifølge Davidsen.

- Vi har mye talent som med den rette matchingen og erfaringen gjennom sesongen vil bli tydelig også for de som ser oss utenfra. Jeg ser for meg at spillere som Frida, Emily Andersen og Ariam Germeskel som nå har fått litt mer erfaring vil kunne ta større plass i år enn før, sier Davidsen og fortsetter entusiastisk:

- Hadde det vært en “Most Improved Player”-pris (utviklet seg mest) i Firi-ligaen så vet jeg at Ariam definitivt hadde kjempet om den ut fra hva jeg har sett av henne på trening de siste månedene. Jeg tror nok man kan forvente et langt mer samspilt Høybråten enn det man har sett de siste sesongene, sier Davidsen.

- Matche flere lag jevnt

På spørsmål om hvorfor man skal komme og se Høybråten i år, svarer Davidsen:

- Jeg ser for oss at vi kan matche flere lag jevnt i år, så om man vil ha litt spenning, så anbefaler jeg å komme på kamp og heie oss frem til seier!

- Det er vanskelig å si hva som møter oss av de andre lagene utenom Ulriken og Bærum, men slik vi ser det så har vi mulighet til å kjempe i øvre halvdel av tabellen. Målsetningen er nok en 3.-4.-plass, sier hun bestemt.

Hun holder Ulriken som soleklar favoritt.

- De er en solid gruppe som dekker alle posisjoner på høyt nivå. De er også stabile på tvers av sesonger, i motsetning til Bærum. Det er vanskelig å si før sesongstart hva importene kommer til å bidra med, men hvis man ser på kjernegruppa av spillere så er Ulriken en soleklar favoritt.

---

FAKTA

DETTE ER HØYBRÅTEN

Trener: Bilal Rodgers.

Assistenttrener: Truls Strøm.

Spillere INN: Suzanne Rochette (CBS København).

Spillere UT: Flaka Kelmendi (pause), Astrid Jansen Gjersvik og Tine Martinsen (lagt opp), Miranda Kelmendi (studier), Lisbeth Jansen (Høybråten 1K), Maria Ottersen, Ralitsa Topalova.

SPILLERSTALLEN 2021/22:

3 Henon Ogbazion, 4 Jofrid Gjersvik, 5 Ingrid Gjersvik, 7 Milena Kodzhailieva, 9 Frida Liholm Strøm, 12 Ximena Morales, 13 Ariam Germeskel, 16 Alba Reinhardt, 18 Nur Hannah Fulayi, 22 Tina Nordve, 23 Emily Osborn Andersen, 31 Suzanne Rochette, 32 Adrianna Live Berg, 42 Sigrid Male Davidsen.

Sannsynlig starting-5: Germeskel, Rochette, Andersen, Davidsen, Strøm.

Åpningskamp: Høybråten – Bergen Elite, Furusethallen søndag 10. oktober kl. 15.00.






Mer fra Dagsavisen