trikkeligaen

Kjelsås videre i cupen - Lokomotiv Oslo hang godt med

(Lokomotiv Oslo - Kjelsås 0-1) I 28 varmegrader spilte Lokomotiv Oslo sin første kamp siden 2019 mot Kjelsås. Tredjedivisjonslaget rystet favorittene fra 2. divisjon, men Kjelsås våknet etter pause og gikk videre i cupen.

TØRTEBERG KUNSTGRESS (Dagsavisen): For første gang siden 2019 kunne Lokomotiv Oslo og de andre tredjedivisjonslagene spille sine første offisielle kamper. For “Lokis” del ble Kjelsås første utfordring i første runde av cupen. I solsteika på Marienlyst var både Loki og Kjelsås sterkt preget av sommervarmen, og ingen av lagene klarte å få noe særlig overtak i første omgang. Kjelsås scoret tidlig i andre omgang, og det holdt til avansement til andre runde.

– Dette var jo ikke noen festforestilling, og sånn blir det når det er tett og tøft kampprogram. Slik det ble seende ut etter hvert her er jeg glad vi bare fikk det ene målet, sier Kjelsås-trener Eivind Kampen til Dagsavisen etter kampslutt.

Før pause ble det mange lange baller og ingen store målsjanser, men kampen fikk en pangstart etter en fortjent hvile i pausen. Til å ikke ha spilt kamper siden 2019 hang tredjedivisjonslaget godt med, og Kjelsås slet med å ta tak i kampen.

– Jeg er veldig imponert over Lokomotiv Oslo. Jeg trodde de skulle gå tomme for krefter mye tidligere, så det var imponerende. Det er jo ingen tvil om at de har hatt det tøft, sier Kampen.

Kjelsås-trener Eivind Kampen lot seg imponere over Lokomotiv Oslo. Foto:

Kjelsås hvilte flere viktige spillere fra start mot “Loki”, men etter pause kom både kaptein Jesper Solli, Yaw Paintsil, Erik Rosland og Sigurd Martinussen inn. Da skulle det bli tøft for hjemmelaget.

– Det var jo planene hele veien å ta dem inn hele veien, og det var jo ikke egentlig for kampens skyld at de kom inn. Men det er selvfølgelig en trygghet å ha dem, selv om alle som startet klarte seg fint, sier Kjelsås-treneren.

Med Paintsil inn på høyrekanten tok Kjelsås tak i kampen med en gang. Paintsil fikk mye ball på høyresiden og skaffet tidlig en corner for bortelaget. På hjørnesparket var midtstopper Martin Hjelmer Rusten høyest i feltet, og headet Kjelsås i ledelsen med sitt første mål for klubben i sin debut.

– Han er et kjempetalent, og han har vært gjennom mye skader og dritt. Timingen han kom til oss var ikke optimal for hans del, men han tok virkelig vare på sjansen sin i dag. Det er utrolig morsomt for oss, sier treneren om den 20 år gamle midtstopperen.

Kjelsås-spillerne feirer Martin Rustens scoring like etter pause. Foto:

Med nærmere toppet lag fortsatte Kjelsås å skape sjanser, uten å doble ledelsen. Lokomotiv hang godt med, og hadde en meget god keeper i Sivert Olai Pieroth. Sisteskansen hindret blant annet både Jacob Hanstad og Erik Rosland i å øke ledelsen.

Pieroth skulle faktisk vise seg å få en gyllen scoringsmulighet på tampen, da keeperen ble med opp på Lokis hjørnespark. Sisteskansen vant duellen i feltet, men headingen gikk rett på sin keeperkollega i Kjelsås-buret, William Da Rocha.

Nærmere kom ikke Loki, og Kjelsås gikk oppskriftsmessig videre til andre runde i cupen med 1-0-seieren.

Kjelsås-treneren håper på lettest mulig motstand i neste runde.

– Normalt sett håper vi jo på å møte Vålerenga da vi tjener store penger på det, men i år er det jo litt annerledes når vi ikke kan ha den folkefesten vi hadde ønsket.

Kampfakta

NM menn, første runde

Lokomotiv Oslo – Kjelsås 0–1 (0–0)

Tørteberg kunstgress

Mål: 0–1 Martin Helmer Rusten (49)

Lokomotiv Oslo (3-4-3): Sivert Olai Pieroth – Thomas Nerland, Ola Rognebakke, Sølve Dahlin Sæter – Mikkel Storeskar, Erik Barrachina, Iver Bjørnson Ukkestad, Espen Ringlund – Knut-Idar Dalhus, Kasper Hoftvedt, Mathias Nordby Sørensen

Kjelsås (4-3-3): William Da Rocha – Martin Fasting, Glenn Mjelde Håberg, Lars Brotangen, Martin Helmer Rusten – Akinbola Akinyemi, Jacob Hanstad, Eivind Frøhaug Willumsen – Mansour Sinyan, Jens Bonde Aslaksrud, Rasmus Løvseth


Mer fra Dagsavisen