Ruud enkelt videre i Båstad: – Spilte nærmest uten feil

Det norske tennisesset Casper Ruud var overlegen mot danske Holger Rune i 2. runde av ATP-250 turneringen i svenske Båstad.

Snarøya-gutten viste seg fra sin beste side på den svenske grusen og vartet opp med serving i verdensklasse. Når returspillet også var på plass, var det lite 18 år gamle Holger Rune kunne gjøre med nordmannen.

Ruud vant enkelt med sifrene 6-0, 6-2. I kvartfinalen venter sveitseren Henri Laaksonen, som spilte seg inn i turneringen via kvalifisering og slo hjemmehåpet Elias Ymer i 2. runde torsdag.

– Det er ekstra press når man er seedet som nummer én og møter en yngre skandinav. Men jeg hadde en profesjonell inngang og spilte nærmest uten feil fra første til siste poeng, sa Ruud ifølge Ritzau.

Best

Nordmannen fikk en knallstart på kampen og satte tidlig standarden. 22-åringen fra Snarøya startet med å holde sin serve og brøt danskens serve til 2-0. Etter litt problemer i egen serve med en bruddball imot, rodde han i land gamet til 3-0

Ruud så seg aldri tilbake og tok hjem settet med knusende 6-0.

Holger Rune startet derimot annen settet mye bedre. Nordmannen klarte å avverge tre breakballer før han vant gamet. Men derfra og ut var det samme oppskrift som i det første settet. Ruud var best også i det andre settet og vant med sifrene 6-2.

Favoritt

Ruud og Rune møttes i Monaco for noen få måneder siden, og også da vant nordmannen på overlegent vis med sifrene 6-2, 6-1.

Nordmannen er toppseedet i turneringen i Båstad og en klar favoritt til å ta sin tredje turneringsseier på ATP-nivå. Ruud har tidligere gått til topps i Buenos Aires (2020) og i Genève (2021).

Flere gode spillere er slått ut av turneringen allerede, og Ruud og Cristian Garin fra Chile (2.-seedet) er de eneste seedede spillerne igjen i turneringen. De to kan tidligst møtes i finalen.