Sport

Ruud klar for turnering i Sverige: – Stiller for å vinne

Casper Ruud er førsteseedet i ATP 250-turneringen i Båstad denne uka. Han har ristet av seg Wimbledon-skuffelsen og er klar for å jakte seier.

På grusen i Båstad er han blant de største favorittene, sammen med Fabio Fognini – tredjeseedet i turneringen og 31 på verdensrankingen – og chilenske Cristian Garin – andreseedet i turneringen og 18 på verdensrankingen. Ruud er nummer 16 i verden.

– Han har hatt noen treningsdager på grus nå fram til første kamp, så Casper er klar. Vi har vært en liten periode hjemme i Norge og trent godt her. Kroppen føles bra, sier pappa Christian Ruud til NTB.

Ruud skuffet i singleturneringen i Wimbledon og røk ut i første runde mot Jordan Thompson, men imponerte i double og tok seg helt til kvartfinale med sin svenske makker André Göransson. Like etter kvartfinaleexiten bar det hjem til Norge og Snarøya.

– Det har ikke skjedd så mye hjemme de siste daegne annet enn flere treninger på grus, sier Ruud. De har basen sin på Mallorca, men var også hjemme en tur etter Roland-Garros.

Ruud er førsteseedet i turneringen og får walkover i 16-delsfinalen i turneringen. Han møter vinneren av Radu Albot (93 på verdensrankingen) og Holger Rune (219) tirsdag i åttedelsfinale.

Sist gang Ruud spilte i Båstad tapte han på overraskende vis for bosniske Damir Dzumhur i strake sett. Det var sommeren 2019.

– Målet er å vinne, sier Ruud kontant.

Ruud er nå nummer 16 på rankingen etter å ha vært nummer 14 siden 21. juni. Årsaken til fallet er at han røk ut i første runde av storturneringen Wimbledon, mens flere som ligger rundt Snarøya-gutten på rankingen, gjorde det bra i turneringen. Wimbledon-vinner Novak Djokovic er verdensener.

Snarøya-gutten Ruud spiller sin første kamp onsdag eller torsdag.

Mer fra Dagsavisen