Sport

Mollema vant etter fire mil alene i front i Touren

Bauke Mollema stakk fra resten av bruddet med fire mil igjen og vant Tour de Frances 14. etappe. Guillaume Martin kjørte seg opp til 2.-plass i sammendraget

Mollema var en del av det som etter hvert ble etappens 14 mann store brudd. Den besto av sterke navn som Martin og Michael Woods, men ingen fulgte da nederlenderen gikk til. Han opparbeidet seg etter hvert over halvannet minutt. Selv om avstanden ble noe forminsket, holdt 34-åringen hele veien inn.

Patrick Konrad og Sergio Higuita tok 2.- og 3.-plassen etter å ha spurtslått Mattia Cattaneo og Woods i den nærmeste forfølgergruppen.

Like etter der kom gruppen med franske Martin inn. De var 1.28 minutter bak Mollema, mens hovedfeltet krysset målstreken 6.52 minutter bak. Dermed er Martin ny 2.-mann i sammendraget.

Den 14 mann store gruppa Mollema rykket fra ble etablert etter lang kamp om å komme seg med i dagens brudd. For mange lag og ryttere var lørdagens etappe, som var av det kuperte slaget, men uten de store stigningene, en av få gjenstående muligheter i årets tour.

Mer fra Dagsavisen