Sport

Casper Ruuds Wimbledon-eventyr over: – Vi prøvde så godt vi kunne

Casper Ruuds overraskende ferd i Wimbledons doubleturnering i tennis stoppet i onsdagens kvartfinale mot favorittene Marcel Granollers og Horacio Zeballos.

Nivået ble hakket for høyt for Ruud og hans svenske makker André Göransson. De ble ikke utspilt, men kom til kort i alle tre sett. Granollers og Zeballos tok seg til semifinalen med sifrene 6-3, 6-4, 6-4.

Det var forventet av dem. Spanjolen og argentineren kom til London som fjerdeseedet i Grand Slam-turneringen.

– Vi prøvde så godt vi kunne, men de visste vel her hvorfor de er et av verdens beste doublelag. De har spilt sammen i flere år og er rutinerte, sa Ruud på pressekonferansen etter tapet.

I første sett slet Ruud og Göransson med serven, men kjempet godt. Et brudd i sjette game skilte lagene. Granollers og Zeballos brøt sine skandinaviske motstandere til 3-2-ledelse i det andre settet og servet hjem forspranget.

Før det holdt de på å få inn et nytt brudd på stillingen 5-3, men Ruud og hans kompanjong overlevde tre settballer. Det neste gamet tok derimot favorittene blankt, og kampen var i praksis avgjort da de brøt til 5-4 i tredje sett.

Annerledes

Kvartfinalen skulle egentlig vært spilt tirsdag, men regn tvang fram en utsettelse. Nedbør avbrøt oppgjøret for en liten stund i det andre settet.

Ruud er singlespesialist og trives best på grus, men hans første Grand Slam-kvartfinale skulle likevel komme i double med gress som underlag. For første gang fikk han kjenne på hvordan det er å ta seg til den andre uken av Wimbledon.

– Det er annerledes fordi det er roligere, det er bare halvparten igjen. Det er enklere å bevege seg rundt med bedre plass i lunsjen og på bussen. Det er en litt annen følelse, sa Ruud til NTB mandag.

Ferskt

Samarbeidet med Göransson er helt ferskt. De to spilte for første gang sammen da de røk ut i første runde i ATP-turneringen på Mallorca uken før Wimbledon.

– De siste ukene har vært en god opplevelse for oss begge, sier Ruud.

I Wimbledons singleturnering røk Ruud rett ut i første runde. Der hadde han et comeback på gang mot australske Jordan Thompson, men offensiven holdt ikke inn og det ble tap etter fem sett.

– Det har vært en morsom gressesong. Jeg har vunnet en del kamper, flere enn tidligere i karrieren, så jeg har fått noen seirer under beltet. Det er ikke det underlaget jeg føler meg best på, men det er uansett gøy å spille på noe annet enn grus og hardcourt, sier tennisesset fra Snarøya til NTB.

Ruud blir ikke å se i OL. Han prioriterer heller å spille grusturneringer på ATP-nivå i Europa i tiden som kommer.

Mer fra Dagsavisen