Paqueta ble matchvinner da Brasil tok seg til Copa América-finale på hjemmebane

Lucas Paqueta gjentok bedriften fra kvartfinalen og scoret kampens eneste mål i semifinalen mot Peru i Copa América. Dermed er Brasil klare for finale.

Gultrøyene dominerte i første omgang, men Peru-keeper Pedro Gallese åpnet svært sterkt og vartet blant annet opp med en spektakulær dobbeltredning etter 18 minutters spill.

Rundt ti minutter før hvilen måtte han imidlertid se seg slått etter en enorm soloprestasjon av Neymar. Etter å ha blitt spilt gjennom av Richarlison, dro PSG-stjerna av tre peruanere i straffefeltet og serverte ballen til Lucas Paqueta, som kunne bredside ballen enkelt i mål fra rundt ti meter.

– Paqueta er en fantastisk spiller. Han blir bedre og bedre for hver kamp, sa Neymar om målscoreren etter seieren.

Lyon-spilleren scoret dermed for andre kamp på rad – også denne gang etter målgivende fra Neymar.

– Han har hatt en flott sesong med Lyon, og han viser at han kan være en viktig spiller for Brasil, fortsatte Neymar.

Nær utligning

Etter hvilen åpnet kampen seg opp, og hvittrøyene fikk en stor sjanse etter 48 minutters spill. Gianluca Lapadula ble spilt igjennom, vendte opp i straffefeltet og fyrte av et hardt skudd fra rundt ti meter. Dessverre for peruanerne var Ederson parat i Brasils mål.

Utover i omgangen kom begge lag til flere muligheter. Etter 80 minutter holdt Peru igjen på å utligne da ellers trygge Ederson rotet på et frispark.

Manchester City-stjernen bommet helt da han skulle rydde unna, og Peru-midtstopper Alexander Callens fikk hodet på ballen. Han fikk imidlertid ikke til noen presis heading, og ballen gikk utenfor det åpne målet.

Håper på Argentina

Nærmere kom ikke peruanerne; kampen endte 1-0. Tirsdag blir det klart hvem som møter Brasil i finalen, da Colombia og Argentina møtes til semifinale – også den i Rio de Janeiro.

Neymar er ikke i tvil om hvem han vil møte i finalen.

– Jeg vil møte Argentina. Jeg heier på dem siden jeg har venner der og Brasil kommer til å vinne finalen, sa PSG-stjernen.

Søndag blir det klart om Brasil klarer å vinne pokalen på hjemmebane. Finalen spilles på legendariske Maracana.