Grorud åpnet og avsluttet best mot FFK

(Fredrikstad FK - Grorud IL 2-2) Grorud tok tidlig ledelsen borte mot serietoer Fredrikstad, men hjemmefavorittene kom raskt tilbake og snudde kampen. Til slutt scoret Oscar Aga i sjette kamp på rad og sikret ett poeng.

FREDRIKSTAD STADION (Dagsavisen): Bortelaget fra Oslo så lenge ut til å ikke få med seg noen poeng fra Fredrikstad i andre omgang, men på overtid dukket OBOS-ligaens toppscorer opp i feltet.

Sterk start

Kampen begynte svært bra for Groruds del, da de gikk ut fra start med høyt press og vant to hjørnespark på rappen før fem minutter var spilt. Den første corneren var dårlig slått, men den neste var langt bedre. Preben Mankowitz slo inn fra venstre, og høyest i feltet raget Henrik Bredeli, som via kunstgresset headet Grorud i ledelsen etter kun seks minutter. Bredeli med fortid i Fredrikstad fikk med det sin første scoring i OBOS-ligaen mot gamle lagkamerater.

Bortelaget fra Oslo imponerte stort i åpningsminuttene, men FFK tok tidlig initiativet i kampen etter Groruds pangåpning. Oslo-laget ble raskt presset lavt i banen, og Fredrikstad styrte etter ti minutters tid. Grorud kjempet som helter og ryddet det meste som kom imot godt unna, men etter at kvarteret var spilt glapp det for bortelaget. Fabian Ness skulle klarere fra sin venstreback-posisjon, men traff motstanderens høyreback Alexander Betten Hansen som var svært heldig med sin berøring. Blokkeringen til Hansen ble en perfekt pasning til Nicolay Solberg, som fikk en enkel jobb med å sette inn utligningen alene med Mats Viken i Grorud-buret.

Resten av omgangen fortsatte i samme spor, der FFK styrte det meste. Hjemmelaget fikk en dobbeltmulighet til å gå i ledelsen like før pause på corner, men spiss Oscar Aga var nede på første stolpe og reddet på strek og hindret begge skuddforsøkene til FFK.

Vertene tok over

Etter hvilen startet Grorud slik de gikk ut fra start, og fikk flere gode muligheter til å ta ledelsen tidlig etter pause. Både Nikolai Hristov, Fabian Ness og Hassan Yousef kom til gode scoringsmuligheter etter fine Grorud-overganger, men ingen av avslutningene var gode nok til å overliste FFKs burvokter Håvar Jensen.

I stedet var hjemmelaget effektive, og mønstret et nydelig angrep etter 62 minutters spill. Nevnte Betten Hansen skulle i tillegg til målgivende pasning før pause score sitt første FFK-mål da han på vakkert vis bredsidet inn 2–1 på bakerste stolpe.

Etter FFKs andre mål slet Grorud med å skape sjanser, men Oscar Aga var nære på å få skutt innafor 16-meteren etter et fint soloraid, men ble felt før han fikk avsluttet. Spissen gikk ned i bakken, men fikk ikke straffe.

Det tok tid, men Grorud fikk noen få muligheter på tampen. Aga var farlig frempå før tilleggstiden, og etter nok en corner var toppscoreren i OBOS-ligaen best i feltet og scoret sitt åttende mål for sesongen, i sjette kampen på rad. Dermed endte det med poengdeling i Fredrikstad.

1. divisjon menn søndag, 8. runde:

Fredrikstad – Grorud 2-2 (1-1)

Fredrikstad stadion: 2000 tilskuere

Mål: 0-1 Henrik Bredeli (5), 1-1 Nicolay Solberg (16), 2-1 Alexander Betten Hansen (62), 2-2 Oscar Aga (90).

Dommer: Daniel Higraff, Randaberg.

Gult kort: Håvard Åsheim, Fredrikstad, Martin Høyland, Grorud.

Fredrikstad (4-3-3): Håvar Jenssen – Alexander Betten Hansen, Mads Nielsen, Ayoub Aleesami, Stian Stray Molde – Thomas Drage (Ludvig Begby fra 85.), Håvard Åsheim, Jesper Isaksen (Olav Øby fra 63.) – Taofeek Ismaheel (Love Reuterswärd fra 78.), Nicolay Solberg, Riki Alba (Maikel fra 63.).

Grorud (4-4-2): Mats Viken – Tobias Collett (Vetle Skåttun fra 76.), Glenn André Harviken, Henrik Bredeli, Fabian Østigård Ness – Sindre Osestad (Arnar Thór Gudjónsson fra 83.), Hassan Yusuf (Kevin Mankowitz fra 76.), Martin Høyland, Nikolai Hristov (Christos Zafeiris fra 61.) – Preben Mankowitz (Jonas Pereira fra 83.), Oscar Aga.

1. divisjon fotball menn søndag, 8. runde:

Fredrikstad – Grorud 2-2, KFUM Oslo – Strømmen 1-1, Sandnes Ulf – Jerv 0-2, Sogndal – Åsane 3-1, Start – Bryne 2-3, Stjørdals-Blink – Ranheim 1-0, Ull/Kisa – Aalesund 0-1.

Spilt lørdag: Raufoss – HamKam 2-1.