Sport

Japanske medier: Tokyos OL-sjef trekker seg

Japans OL-president Yoshiro Mori mente at kvinner snakker så mye og usammenhengende at de måtte holdes utenfor styrerommet. Nå trekker han seg.

Den 83 år gamle OL-sjefen beklaget og la seg flat i forrige uke, men avviste da at han kan kom til å trekke seg som president i OL-arrangørkomiteen.

Kommentaren har likevel skapt så mye oppstyr i både Japan og ellers i verden at flere japanske medier melder at han nå trekker seg. Oppsigelsen er ventet å bli offentliggjort på fredag.

Uttalelsene som ble hans bane, kom i et digitalt møte i arrangørkomiteen. Der kritiserte Mori planen om å øke antall kvinnelige styremedlemmer til 40 prosent.

Uttalelsene ble kraftig kritisert. Også av andre ledere i arrangørkomiteen. Det er trolig Mori godt vant til, ettersom han har en fortid som en av Japans mest upopulære statsministre i moderne tid. Som statsminister var han kjent for flere blundere og lave målinger.

OL-arrangørene insisterer på at sommerens OL vil bli arrangert som planlagt i juli/august, men det vil bli et annerledes OL enn vanlig.