Sport

Haaland og Dortmund senket av 17-åring

17-årige Florian Wirtz ble matchvinner da Leverkusen slo Borussia Dortmund 2-1 i tirsdagens toppkamp i Bundesliga. Erling Braut Haaland ble målløs igjen.

Dortmund ble overkjørt før pause, men overtok kommandoen i 2. omgang, utlignet og jaget et vinnermål. Så ble laget senket av en kontring. Thomas Meunier klarerte dårlig og mistet ballen til innbytter Patrik Schick, som kombinerte med kampens store spiller Moussa Diaby ute på siden. Inne i midten var Wirtz helt fri, og han scoret sikkert.

Leverkusen gikk i strupen på gjestene med svært høyt og aggressivt press, og hjemmelaget dominerte den første omgangen nesten fullstendig.

Leon Bailey og særlig Diaby var involvert i det meste Leverkusen skapte, og de samarbeidet om ledermålet i det 14. minutt. Etter et utspark fra Dortmund-keeper Roman Bürki slo Bailey en bakromspasning fra egen halvdel. Diaby løp fra hjemmeforsvaret og scoret mellom beina på Bürki etter en lekker førsteberøring.

Julian Brandt utlignet i det 67. minutt av en 2. omgang gjestene dominerte, men det var Leverkusen som fikk vinnermålet og overtok 2.-plassen på bedre målforskjell enn RB Leipzig, fire poeng bak Bayern München. Dortmund er nå tre poeng bak Leverkusen.

Les også: Ødegaard utelatt fra Real Madrid-troppen igjen – vil forlate klubben