Klaksvik ga Vålerenga avslutningstrening

(Vålerenga - Klaksvik 7-0). Klaksvik stilte i mesterligaen for attende gang uten å komme til døra. For Vålerenga var det nyttig trening i å treffe mål.

Bilde 1 av 3

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Internasjonal fotball er en fargerik affære og Vålerenga har all grunn til å huske sin debut på den europeiske scenen, som dette vitterlig var. Gjestene fra Færøyene, under det offisielle navnet Klaksvikar Itrottarfelag, har fått prøve seg i mesterligaen årlig fra starten i 2001/02, men uten å forsere første kvalifiseringsrunde.

Slik ble det ikke denne gangen heller.

Lang ventetid

Spekulasjonene i forkant handlet om dette ville bli en- eller tosifret hjemmeseier, og VIF benyttet anledningen til å hvile noen av sine nøkkelspillere. Laget kan tross alt ta seriegull i byderbyet mot Lyn lørdag.

Men alle kamper må tas på alvor og Klaksvik har vunnet den hjemlige serien som riktignok bare består av seks lag. Og rutinen var det ikke noe å si på. Malena Josephsen var lagets eldste med sine 43 år, to av spillerne runder 40 i neste uke.

Derfor handlet dette om hvor lang tid det ville gå før den første ballen lå i buret. Og hvem som ville bli Vålerengas første målscorer i europeisk kamp. Det er jo mye quiz-moro i fotballen.

Første målscorer

Vi fikk ingen Champions League-hymne, men vi fikk «Vålerenga kjerke» før moroa begynte.

Men det gikk både fem, ti, femten og tjue minutter uten at mål ble registrert på den vakre arenaen. Hva var dette? I praksis var det Vålerenga som drev avslutningstrening. For avslutninger ble det nok av. Men de gikk stort sett over og utenfor mål når de ikke traff keeper Oluva Joensen.

Men så gikk Rikke Bogetveit Nygård ned i feltet og da pekte den kypriotiske dommeren på straffemerket.

Og dermed ble svaret på quizen Synne Jensen, som fikk gleden av å trille straffesparket i mål.

Da kom ketchup-effekten og fire minutter senere hadde Ajara Njoya og Janni Thomsen scoret også.

2-0 målet til Njoya kom etter kampens lengste og flotteste angrep der Celin Bizet Ildhushøy leverte den målgivende pasningen.

Men det var det for en stund. Det fjerde kom ikke før 20 minutter før slutt. Njoya fra kort hold.

Kveldens vakreste: Et prosjektil i vinkelen fra Andrine Tomter, mens Catherine Bott fikk god hjelp av keeper på den nest siste. Rikke Bogetveit Nygård fikk glden av å sette inn den siste på overtd. Også hennes første mål i VIF-trøya.

Treneren var fornøyd

For de færøyske jentene, som bare består av hjemlige spillere, måtte igjen innse at det ikke ble noe lanngt mesterliga-eventyr i år heller. For i dette koronaåret er det bare enkeltkamper i kvalifiseringen.

For Vålerenga går ferden videre og neste runde trekkes fredag.

- For oss handlet det om kosntrasjon. Vi slet med uttellingen lenge, men sju måls seier er vel godkjent til slutt, sier VIF-kapteinen for kvelden, Sigrid Heien Hansen til Dagsavisen.

Hun får følge av trener Jack Majgaard Jensen:

- Selv om vi er store favoritter må vi handle slike kamper profesjonelt. Og det gjorde vi, sier Jensen, som nå er i gang med forberedelsene til lørdagens kamp mot Lyn.

Neste runde trekkes fredag

40 lag var med i første kvalifiseringsrunde hvor de 20 vinnerne gikk videre til  andre kvalifiseringsrunden. De ti vinnerne går så inn i 16-delsfinalen sammen med de 22 lagene som allerede er kvalifisert. Og i den potten finner vi blant andre LSK Kvinner, som slipper å spille denne kvalifiseringen.

De ble som kjent seriemestere i fjor. Foran Vålerenga.

Men i år kan det bli gull på Vålerenga og første matchball kan komme lørdag i bortekampen mot Lyn. Hvis VIF vinner og Rosenborg taper sin kamp, er Vålerenga historiske.

Alternativet er å vente en uke og avgjøre det på hjemmebane.

Kvalifisering til mesterligaen, første runde onsdag:

Vålerega - Klaksvik 7-0 (3-0)

Intility arena: 200 tilskuere.

Mål: 1-0 Synne Jensen (straffe 23), 2-0 Ayara Njoya (25), 3-0 Janni Thomsen (27), 4-0 Ayara Njoya (70), 5-0 Andrine Tomter (79), 6-0 Catherine Bott (81), 7-0 Rikke Bogetveit Nygård (90).

Dommer: Ionna Allayiotou, Kypros.

VIF startet slik (4-3-3): Hannah Seabert - Janni Thomsen, Stine Pedersen, Maruschka Waldus, Catherine Bott - Sigrid Heien Hansen, Dejana Stefanovic, Rikke Bogetveit Nygård - Synne Jensen, Ayara Njoya, Celin Bizet Ildhushøy.

Andre kvalifiseringsrunde trekkes fredag.