Slaskens liveblogg: Vålerenga mot Sandefjord – i flomlys og bitende kulde

Kan Sahraoui og Ørnen vinne en vanskelig bortekamp og henge med i medaljekampen? Her oppdateres kampen minutt for minutt fra klokka 20.30.

Kampstart: 20.30

Resultat: 0-3

SISTE OPPDATERINGER KOMMER ØVERST

Etter kampen: Da sier jeg takk for meg og retter snuta hjemover mot trygge Oslo. Takk for at du fulgte med.

94 min: Da er det slutt. Kampen var vel egentlig litt halvkjedelig, før Sandefjord ga opp, og Vålerenga fikk til alt de prøvde på.

90 min: Det er lagt til fire minutter. Dag Eilev vil for all del ikke at det skal bli flere mål, så han bytter ut Aron. Inn kommer Ousmane Camara, som går rett i angrep og får corner.

88 min: Herolind Shala får en kjempesjanse, som keeper såvidt får redda. Minuttet etter får Aron sendt avgårde et knallskudd som går rett over. Plutselig er det bare ett mål på banen, og VIF ser ut til å kunne skåre så mye de gidder.

87 min: MÅÅÅL. Trippelsjanse! Matti nikker rett under tverrliggeren, men keeper redder. Ballen går ut til Felix, men ballen blokkeres. Til slutt får Aron ballen. Da er det slutt. Den suser knallhardt i mål.

81 min: Men husk: Vålerenga leder 2-0. Alle veit at det er en EKSTREMT farlig ledelse. Neida.

79 min: Dobbeltbytte for Vålerenga: Osame Sahraoui og ørnen Kjartansson går ut, og Felix Horn Myhre og Matti Vilhjalmsson går inn. Da blir det vel ikke noe hattrick i dag, såpass pessimistisk må det være lov å være.

78 min: Kjartansson blir tatt mens han er aleine gjennom. Sandefjord-spiller får gult kort, og det må være ålreit. Frisparket fra 35 meter blir til ingenting.

76 min: Bra innlegg fra Bjørdal til Kjartansson. Ballen går til corner som ikke ble noe av. Men ålreit sjanse. Og det skjedde rett etter at Deyver Vega fikk en glimrende sjanse på huet andre veien.

70 min: Nokså hissig stemning på Sandefjord Arena. Veldig mange vestfoldinger som føler verden er utrettferdig her nå. Hadde det vært litt mer publikum kunne dette blitt skikkelig kaos. Men dommeren hadde jo rett.

68 min: Neida. Reprsisene viser at det ikke er offside. Aron spilte til Kjartansson, som sender ballen enkelt i mål på ett touch. Sandefjord klødde seg og skjønte ingenting.

67 min: MÅÅÅÅL! Kjartansson igjen! Men både dommer og alle andre ser forvirra ut. Er det offside?

64 min: Aron bestemmer seg for virkelig å drible halve Sandefjord. Angrepet går ikke helt inn, det blir litt stillestående til slutt. Men Aron går ikke med på at det bare er Osame som er god med ball på dette laget.

62 min: Kjempeangrep til Vålerenga! Aron Dønnum avanserer på høyresida. Borchgrevink går på overlapp, men Aron beholder ballen og skyter sjøl. Rett mot krysset. Men Sandefjords Storevik har en veldig lang arm. Nære på!

56 min: Harmeet Singh kommer inn for Sandefjord. Bare han ikke finner Deyver Vega!

55 min: Frispark til Sandefjord fra helt ute ved linja. Mens vi venta på at dødballen skulle tas kasta Sam Adekugbe seg etter å ha blitt sett på av en Sandefjord-spiller. Flaut. Så skøyt Sandefjord bare ballen rett over dødlinja. Kom ikke fram til 16-meteren en gang. Rareste frisparket.

53 min: Det bølger litt fram og tilbake, men mest mot Vålerengas mål, uten at det blir store sjanser av det. Klaesson har allerede fått tilsnakk for å bruke lang tid. Så forvent et gult kort der i det 83. minutt omtrent.

47 min: Kjartansson bommer! Det er vel den andre straffa han har bomma på i år. Auuu. Den forrige straffa han bomma på var iogforseg også litt tvilsom. Så kanskje Ørnen bare er en veldig moralsk bevisst straffeskytter?

46 min: Straffe til Vålerenga! Bjørdal blir takla overende med ballen på vei vekk. Ser litt tvilsom ut herfra.

45 min: Kampen er igang igjen. Ett bytte på Vålerenga. Bård Finne er bytta ut, og inn kom Herolind Shala. Dermed flyttes Osame Sahraoui opp på vingen, og Herolind blir indreløper. Risky trekk, Osame sto jo for første omgangs eneste brilliante øyeblikk med sin gjennombruddspasning som førte til målet. Men vi får vel stole på at kråka på benken veit hva han driver med.

48 min: Pause. Vålerenga-ledelse. Livet er herlig.

45 min: Tre minutters tillegg. Ser ut til at dette ebber ut. Alt vi fikk var et lite øyeblikk med brillianse.

39 min: To bra sjanser til Sandefjord på rad. Den siste ender med at Ruben Alcaraz kneer Vålerenga-keeper Kristoffer Klaesson i huet lenge etter at sistnevnte har redda. Det ser i anstendighetens navn ikke ut til å være med vilje.

38 min: Fire tapre Vålerenga-supportere ser ut til å ha lurt seg inn på gratishaugen avdeling Sandefjord i kveld.

###

34 min: Litt avventende Vålerenga-forsvar. Dag Eilev kjefter fælt på Osame Sahraoui, og det ender med at Osame krangler med trenern mens Sandefjord tar neste innkast. Det igjen gir Sandefjord en avslutning fra skrå, men ikke håpløs, vinkel. Hadde vært ganske flaut om det ble mål, gitt!

31 min: Glimrende overgangsmulighet til Vålerenga etter Sandefjord-corner. Bård Finne har ballen og Osame Sahraoui er på full fart framover med alt rom i verden. Men heller ikke nå kommer ballen.

25 min: Nå er det Sandefjord som trøkker litt. Mange angrep på rad. Og de er ikke ufarlige heller.

21 min: Oj dæven! Et vakkert Vålerenga-mål ble avløst av et nesten like fint Sandefjord-angrep. Ballen trilla ti centimeter utafor, etter glimrende overspilling på Vålerengas høyreside.

19 min: MÅÅÅÅL! Det er et brilliant angrep. Borchgrevink og Aron gjør de deilige, deilige overlappene de er så glade i. Ballen går klikk og klakk gjennom hele forsvaret til Sandefjord, før Osame Sahraoui sender en perfekt chipp fram til Bjørdal, som igjen dytter den videre til Ørnen på blankt mål. Hvis medalje har en lukt, så er den omtrent som den skåringa!

15. Sandefjords supportere, med det skrekkingytende navnet "Blåhvalene", synger taktfast at de hater Vålerenga. Deretter synger hele stadion "Utlandet - klapp klapp klapp". Etter litt nøyere undersøkelser viser det seg at de roper "Guttæne".

13. Bård Finne har frispark i innleggsposisjon til venstre. Dommeren nekter Bård å sette i gang, og ingen helt skjønner hvorfor. Joda. Dommer var irritert på at muren sto for langt unna. Til slutt godtok Sandefjords mann å gå en meter eller to nærmere ballen, og da var det greit. Frisparket blei til ingenting, da.

10. Tollås stusser perfekt ned til en eller annen fot. Ble ikke noen stor sjanse, men angrepet ender i frispark ved cornerflagget til Aron, og det fører igjen til ny corner. Ålreit trøkk nå, Vålerenga!

9 min. To skudd fra Aron Dønnum i nesten bra posisjon på rad. Det ene skuddet går såvidt utafor og det andre blir blokkert til corner.

7 min. Bård Finne, Sam Adekugbe og Osame Sahraoui spiller fint på venstresida. Det ender med at Sahraoui kommer forbi og setter fart mot mål, men blir tatt bakfra. Får ingenting, og det er vel helt ok.

6 min. Aron Dønnum får ballen helt gratis og en glimrende overgansgsmulighet på høyre side. Ørnen Kjartansson er helt aleine på midten, med en splitter tom banehalvdel foran seg. Men ballen kommer aldri.

2 min. Sandefjord får kampens første halvsjanse. Tåpelig ballmist av Aron Dønnum (med ny frisyre for dagen, sjølsagt), ga Sandefjord en grei skuddsjanse fra noen og tjue meter.

20.29. Da er kampen straks igang. Legg merke til at vi er utenbys nå, så det er tillatt med langt flere publikummere enn i den koronarøde hovedstaden. Tilogmed et lite sangfelt har de fått plass til!

20.25: Se opp for Sandefjords mann på venstrekanten, forresten. En viss Deyver Vega. Han pleide å spille for Vålerenga, var klubbens beste spiller i oppkjøringa i vinter, med et par fantastiske langskudd i krysset, og så ble han benka. Ikke for å jinxe noe her, men vi veit alle hva det betyr.

20.10: Så ... alt vi forventer er et hattrick fra Ørnen, og at Sahraoui dribler flomlyset ut av funksjon. Lett!

20.06: Vålerenga stiller med to små endringer fra de siste kampene. Bård Finne, som nettopp har meldt overgang til danske Sønderjyske etter sesongen, spiller fra start på venstrevingen. Dermed er Osame Sahraoui plassert nærmere midten, som indreløper. Oldrup Jensen, som pleier å være det trygge ankeret på midtbanen ble skada mot Bodø/Glimt for to kamper sida, og er fortsatt ikke tilbake i troppen. Dermed starter Magnus Lekven på midten av midten. Ellers er alt som normalt. I hvert fall før kampen.

20.05: Dette er altså en stadion med bare langsider. Den ene kortsida består av et gjerde som i beste fall ser ut som det nye Munch-museet i Oslo. Den andre består av noen leiligheter. Men verandaer har de ikke fått. Ser ut som at eventuelle fotballsupportere blant leilighetskjøperne må stable seg rundt soveromsvinduet for å skimte noe ball i kveld. Men samma det, altså.

20.00: Velkommen til denne iskalde liveblogg fra hutrende Sandefjord! Vålerenga må vinne i denne tilsynelatende fillekampen mot dumpekandidaten Sandefjord, som ingen levna særlig håp om overlevelse før sesongen 2020. Og hvem veit om det var Sandefjords supertrener Sifuentes, koronakaoset eller bare de andre lagenes udugelighet som ligger bak, men i hvert fall har Sandefjord overraska stort sett alle. Så Vålerenga kan ikke akkurat forvente walkover på det halvferdige leilighetskomplekset som kalles Sandefjord Arena.