Sport

– Nei, vi åpner ikke Intility Arena for våre spillere

Enkelte toppklubber åpner treningsfeltet sitt for trening i små grupper. – Uaktuelt for oss, sier VIF-sjef Erik Espeseth.

I følge de nye retningslinjene fra Norsk Toppfotball kan topplagene organisere mindre treningsgrupper på inntil fem spillere som kan slå pasninger til hverandre, under forutsetning at de holder god avstand til hverandre.

Mange har reagert på dette, ikke minst i Oslo, der alle de kommunale anleggene er stengt. Og veldig mange klubber trener på kommunale anlegg.

Les også: Åpne baner? Hvordan skal man da ta luven av smitten?

Vålerenga har sine treninger på Intility Arena, den er privat og kunne i teorien blitt åpnet. Men Vålerenga har ingen planer om det.

– Vi forholder oss til de retningslinjene som kom om at vi ikke holder noen fellestreninger før tidligst 31. mars, sier VIF-direktør Erik Espeseth til Dagsavisen.

I retningslinjene fra Norsk Toppfotball og NFF heter det blant annet:

"Utendørs trening i små grupper på maksimalt 5 spillere på hver banehalvdel hvor øvelser tilrettelegges slik at spillerne holder minimum 1-2 meters avstand til enhver tid".

Les også: Retningslingene fra Norsk Toppfotball

I VIF er hele spillertroppen permittert med unntak av fire spillere. I det sportslige apparatet er hovedtrener Dag-Eilev Fagermo og sportssjef Jørgen Ingebrigtsen delvis permittert.

– Vi kan ikke kreve at permitterte spillere møter opp til treninger, men vi oppfordrer selvsagt til at de holder seg i form. Men denne kontakten er det trenerne som har, sier Espeseth.

Oslo kommune har valt å stenge sine kommunale anlegg, men det skjer bare ved oppslag rundt banene. Men fysisk ligger de helt åpne og de brukes av både barn og voksne en rekke steder i byen.

Rundt i landet har blant andre Haugesund, Molde og Rosenborg avviklet treninger på sine anlegg.

Nyeste fra Dagsavisen.no: