Molde utnyttet VIFs gavepakker

(Vålerenga - Molde 2-4). Molde havnet tidlig under, men snudde og vant 4-2 over Vålerenga på bortebane i Eliteserien søndag.

Av Ragna Kristine Sandholt

Molde feiret klubbens første seriemesterskap siden 2014 i forrige serierunde. Mer jubel ble det for spillerne i romsdalsklubben da de slo Vålerenga 4-2 søndag.

Eirik Hestad, Mathis Bolly, Tobias Christensen og Etzaz Hussain scoret målene for seriemesteren. Seieren førte til at mannskapet til Erling Moes Molde-mannskap fortsatt er elleve poeng foran serietoer Bodø/Glimt.

For Vålerenga fortsetter derimot nedturen. Oslo-klubben har kun en seier på de elleve siste spilte kampene. I forrige serierunde spilte de 0–0 mot Tromsø. Laget ligger midt på tabellen uten fare for nedrykk.

Molde i ledelsen

Erling Moes lag startet riktignok passivt på bortebane. Allerede etter elleve minutter spilt sendte Vålerengas toppscorer, Bård Finne, hjemmelaget i ledelsen. Finne hamret inn 1–0 fra 12 meter og tente håp i hjemmelaget som ikke har slått Molde siden 2016.

Etter Vålerenga-målet lot Omoijuanfo seg fyre opp av hjemmesupporterne, som gestikulerte mot hjemmesupporterne. Det førte til gult kort for Molde-spilleren.

– Det er de som skriker hele kampen og gestikulerer til meg og sier masse, da må til de tåle å få tilbake, sier Ohi til Eurosport etter første omgang, men som ikke vil gjengi hva som ble sagt.

Det tok ikke lang tid før gjestene slo tilbake. For like etter utlignet Eirik Hestad for moldenserne. Han mottok ballen fra Omoijuanfo og satte inn 1-1. Åtte minutter senere var kampen snudd da Bolly løp ballen i mål til 2–1.

Målfest for Molde

Etter hvilen svarte hjemmelaget med sitt andre for dagen, da Mayron George stanget inn 2-2.

Nok en gang slo Molde tilbake på direkten. Tobias Christensen satte inn 3-2 to minutter etter Vålerengas utligning. Deretter dro serielederne ifra da Etzaz Hussain økte ledelsen ytterligere etter 82 minutter.

Vålerenga møter Mjøndalen på bortebane i siste serierunde. Molde møter Bodø/Glimt på hjemmebane.

Vålerenga – Molde 2-4 (1-2)

Intility arena: 6666 tilskuere.

Mål: 1-0 Bård Finne (11), 1-1 Eirik Hestad (23), 1-2 Mathis Bolly (31), 2-2 Mayron George (56), 2-3 Tobias Christensen (58), 2-4 Etzaz Hussain (82).

Dommer: Rohit Saggi, Drafn.

Gult kort: Ohi Omoijuanfo, Etzaz Hussain, Magnus Wolff Eikrem, Molde.

Vålerenga (4-3-3): Kristoffer Klaesson – Efraín Juárez, Pierre Kanstrup, Ivan Näsberg (Johan Lædre Bjørdal fra 42.), Sam Adekugbe – Magnus Lekven (Aron Dønnum fra 64.), Mohammed Abu, Felix Myhre – Deyver Vega (Mohammed Fellah fra 63.), Mayron George, Bård Finne.

Molde (4-2-3-1): Alex Craninx – Kristoffer Haraldseid, Ruben Gabrielsen, Martin Bjørnbak (Vegard Forren fra 84.), Martin Ellingsen – Etzaz Hussain, Fredrik Aursnes – Eirik Hestad, Tobias Christensen (Magnus Wolff Eikrem fra 75.), Mathis Bolly (Mattias Moström fra 61.) – Ohi Omoijuanfo.

Eliteserien menn søndag, 29. runde:

Bodø/Glimt – Kristiansund 3-0, Odd – Tromsø 2-1, Ranheim – Lillestrøm 2-1, Sarpsborg – Haugesund 1-1, Stabæk – Mjøndalen 4-2, Strømsgodset – Brann 6-0, Viking – Rosenborg 2-2, Vålerenga – Molde 2-4.