Sport

Dinamo Zagreb slipper lettere unna enn RBK

Rosenborgs motstander i Champions League har fått skreddersydd et ideelt kampprogram fra sitt eget forbund. Dinamo Zagreb spiller kun mot RBK på halvannen uke. Dermed er forholdene lagt perfekt til rette for Kroatias beste fotballklubb. Kroatene får et langt gunstigere opplegg enn det trønderne får.

Dinamo spilte seriekamp sist fredag. Den ble flyttet fra lørdag for å gi en ekstra dag til forberedelser før morgendagens hjemmeoppgjør mot Rosenborg i fjerde og siste kvalifiseringsrunde til mesterligaen. Eirik Hornelands RBK hadde seriekamp (1-1 borte mot Odd) lørdag. Dinamo får heller ingen seriekamp fram til returoppgjøret mot Rosenborg på Lerkendal tirsdag i neste uke. Rosenborg må derimot spille mot Stabæk i Eliteserien lørdag. Trønderne har klatret opp i tetstriden etter en formstigning den siste tida.

En plass i gruppespillet i mesterligaen er verdt cirka 220 millioner kroner. RBK har ikke vært med der siden høsten 2007. (NTB)