Sport

– Han er vår desidert viktigste spiller

Espen «Shampo» Knutsen mener Steffen Søberg har mye av æren for Vålerengas knallsterke tabellposisjon. Selv vil keeperen mest av alt dele den med andre. VIF-keeperen kan vise seg å bli gull verdt de neste ukene.

Vålerenga topper grunnserien med sine 91 poeng, seks foran Stavanger Oilers. VIF har i tillegg en kamp til gode på tabelltoeren. Smaken av seriegull blir stadig sterkere, noe keeper Steffen Søberg har spilt en stor rolle i.

– Søberg er vår desidert viktigste spiller. Han har vært avgjørende denne sesongen, sammen med backene. Vi mener vi har den beste keeperen og de beste backene i ligaen. Dét er en bra kombinasjon når man skal slippe inn få mål. De blir alfa og omega i sluttspillet også, sier sportssjef Espen «Shampo» Knutsen til Dagsavisen.

Saken fortsetter under bildet

Stopper pucker: Vålerenga-keeper Steffen Søberg, her på VIF-trening i går, gir selvtilliten og lagkameratene skylden for at han har gjort det så bra denne sesongen. – Vi har et mye bedre lag denne sesongen. Det gjør ting enklere for meg, forklarer han. Søberg har best redningsprosent av alle keeperne i serien så langt.FOTO: JØRN H. SKJÆRPE

Steffen Søberg slipper færre pucker inn bak seg enn noen annen keeper i serien. Foto: Jørn H. Skjærpe

Foran Holm

VIF har sluppet inn 81 mål så langt i grunnserien. Neste på listen er tabelltreer Storhamar (85). Steffen Søberg har også best redningsprosent av keeperne som står fast i serien – han står foreløpig på 92,7 prosent. Oilers-burvokter Henrik Holm er annenmann med 92,5.

– Det har gått bra for meg så langt. Samtidig har vi et mye bedre lag i år enn de to foregående årene. Da er det enklere å stå bak der, sier 25 år gamle Søberg til Dagsavisen.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Keeperen er klar på at han deler æren med lagkameratene.

– At vi har sluppet inn lite mål, er «creds» til alle. Vi har jobbet bra defensivt hele veien.

– Har du tatt steg denne sesongen?

– Jeg vil ikke si steg. Det handler mer om selvtillit, noe jeg har mer av denne sesongen, sier Vålerenga-profilen.

​Saken fortsetter under bildet

###

VIF-trener Roy Johansen og sportssjef Espen «Shampo» Knutsen har grunn til å smile om dagen. Her på isen under onsdagens trening. Foto: Jørn H. Skjærpe

Lillehammer neste

Kampene i serieinnspurten kommer tett framover. Torsdag står Lillehammer på motsatt halvdel i OL-byen. Deretter følger kamper mot Frisk (h), Sparta (b) og Storhamar (h). Etter hvert kommer også tabellnabo Stavanger Oilers på besøk.

– Det blir både tøft og spennende. Stavanger og Storhamar er i stand til å vinne alle kampene, de også. Det gjelder å være skjerpet, så får vi telle opp til slutt, sier Søberg.

Sportssjef Shampo øyner gull, men vet at det blir krevende å ro det edleste metallet i land.

Les også: – Vi henter en spiller som har «gutsen» som skal til for å spille i Vålerenga (DA+)

– Skal vi vinne serien, er alle kampene litt som en finale. Vi har ikke råd til å kaste bort poeng, påpeker han.

NM-sluttspillet er heller ikke altfor langt unna.

– Da må vi nullstille helt. Det blir litt som en helt ny sesong. Men nå handler det først om serieinnspurten, sier Steffen Søberg.

TORSDAGENS RUNDE:

Eliteserien menn (47. runde, 18.30):

Lillehammer – Vålerenga, Ringerike – Frisk Asker, Stjernen – Sparta, Stavanger – Storhamar 19.00.

###

Steffen Søberg (nr. 2 f.h.) på VIF-trening i Ungdomshallen på Jordal onsdag. Foto: Jørn H. Skjærpe

Mer fra Dagsavisen