Sport

– Vi henter en spiller som har «gutsen» som skal til for å spille i Vålerenga

Vålerenga topper eliteserien i ishockey. Roy Johansens mannskap har for alvor fått ferten av gull. Nå forsterker de med en tidligere Stjernen-spiller som var ønsket av flere VIF-rivaler.

VIF har sikret seg den 25 år gamle løperen Andreas Heier. Svenske Expressen meldte tidligere onsdag at den tidligere Stjernen-spilleren var på vei til VIF etter å ha blitt fristilt fra kontrakten med Allsvenskan-klubben IK Pantern.

Vålerenga-trener Roy Johansen bekrefter overfor Dagsavisen at Heier er klar.

– Papirene skal være skrevet under i løpet av et par dager, sier Johansen.

Saken fortsetter under bildet

Sarpsborg  20160415.
Andreas Heier under oppvarmingen før privatlandskampen i ishockey mellom Norge og Finland i Sparta Amfi fredag kveld. Norge tapte kampen 0-3.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Andreas Heier, her i aksjon for landslaget i en kamp i 2016.

Les også: Roy Johansen: – Hadde ikke regnet med å ligge der vi ligger nå (DA+) 

Flere interessenter

Heier har tidligere spilt for MODO og Stjernen. Han gikk til IK Pantern i 2017, men vender altså tilbake til norsk hockey.

– Hvorfor henter dere Heier?

– Vi har hatt få forwards i hele år. Når vi nå ligger der vi ligger (tabelltopp), åpnet det seg en mulighet for å hente en norsk spiller. Vi ønsker primært å hente norske spillere. Heier er en spiller jeg har vært borti før, og jeg er veldig fornøyd med at han kommer hit. Han har de rette verdiene. Han har gutsen og innstillingen som passer i Vålerenga, sier VIF-treneren.

Heier skal ha vært ønsket av blant andre Stavanger Oilers, ifølge RA. Roy Johansen er ordknapp rundt kampen om å sikre seg Heier.

– Det vet jeg ikke noe om (øvrig interesse). Vi har snakket med Heier, og han er veldig motivert for å komme hit. Det er det som er viktig for oss. Vi har ikke midler til å hente spillere fra USA og Canada, så Heier er en perfekt mann for oss å få tak i.

VIF-treneren er klar på viktigheten av å få inn en slik forsterkning i innspurten om gullet, og ikke minst før NM-sluttspillet.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Lillehammer neste

– Vi er som sagt i en posisjon der vi ønsker å hente norske spillere. Vi har ikke økonomi til å hente spillere utenfra. Når Heier kom på banen, så er vi veldig glad for at han valgte oss, sier Roy Johansen.

Vålerenga gjester tabellfirer Lillehammer torsdag. VIF er seks poeng foran toer Oilers på tabellen, men har i tillegg en kamp mindre spilt enn Stavanger-laget.

Nå gjelder det å holde på luken til rivalene. Men det blir ikke lett i OL-byen torsdag, understreker Johansen.

– Lillehammer blir en veldig viktig kamp for oss. Det er en vanskelig bortekamp. Men skal vi gå for seriemesterskapet, så tror jeg vi må slå dem, sier Roy Johansen.

Mer fra Dagsavisen