Sport

Finne på scoringsjakt mot Bodø/Glimt

Vålerenga-spiss Bård Finne har ikke tallfestet hvor mange scoringer han skal ende på i 2018, men 23-åringen skal gjøre alt for å øke målsnittet. I dag står Bodø/Glimt på motsatt halvdel.

Bård Finne har to seriemål på ni kamper så langt denne sesongen. I cupen har det blitt fire mål på fire kamper. I dag skal han prøve å finne veien til nettmaskene mot Glimt på hjemmebane i serien.

– Jeg har egentlig et ganske bra målsnitt så langt, hvis man ser på antall spilleminutter. Men jeg har selvfølgelig lyst til å gjøre det enda bedre i fortsettelsen, sier tidligere Brann- og Köln-spiller Finne til Dagsavisen.

– Hvor mange mål skal du score totalt i år?

– Jeg har aldri vært den som setter meg et tall. Nå er det viktig for meg å få spille, så kan jeg bedre det målsnittet jeg ligger på. Jeg skal konsentrere meg om å komme til flere sjanser, som er min forse, svarer Vålerenga-spissen.

Les også: Carvalho tror på Uruguay-suksess

Skal reise seg

Han ser fram til dagens oppgjør mot tilreisende bodøværinger.

– Vi skal opp igjen (i nivå) etter tapet mot Rosenborg (0-3) forrige serierunde, vi var ikke fornøyd da. Mot Glimt må vi bare spille vår fotball, for da kan vi slå hvem som helst. Jeg håper selvfølgelig å bidra med nettsus, sier Finne.

Vålerenga har ikke slått Glimt i serien siden april 2014 (3-1), men Finne bekymrer seg ikke nevneverdig over den statistikken.

– Jeg bruker ikke krefter på det, nei. Jeg er ingen «statistikkmann». Dessuten har jo Glimt vært litt nede i 1. divisjon i den perioden, påpeker spissen.

Les også: VIF-profil tilbake mot Glimt

Nummer åtte

Vålerenga ligger på 8.-plass i Eliteserien etter 14 runder. Ronny Deilas mannskap står med 22 poeng så langt, fire poeng bak Ranheim på bronseplass. Bodø/Glimt på 12.-plass har 14 poeng.

– Hvilke ambisjoner har dere for høsten, Finne?

– Det er jevnt, veldig jevnt mellom 2.-plass og 8.-plass (fem poeng). Vi vet at vi har det nivået. Vi har ikke satt oss et plasseringsmål, men vi vet hvilke lag som ligger rundt oss, og vi vet at vi kan matche dem. Nå er det bare å håpe at vi kan få det ut i kamp, slik at vi har flere poeng enn de fleste når sesongen slutter, sier han.

Les også: «Kan fort bli Englands VM-joker»

Nyeste fra Dagsavisen.no: