Sport

Deila tror ikke på Arsenal-overgang for Carvalho: – Dummeste jeg har hørt

Ronny Deila blåser av ryktene om en mulig Arsenal-overgang for Felipe Carvalho. Vålerenga-treneren føler seg trygg på at midtstopperen spiller i VIF også til høsten - og neste sesong.

Tidligere lørdag erfarte Eurosport at Premier League-klubben Arsenal var representert med speidere på Intility Arena for å se på VIF-stopper Felipe Carvalho. 24-åringen skal ikke være aktuell for førstelaget til The Gunners, skal man tro Eurosport, men heller som et framtidsprosjekt som kan leies ut umiddelbart ved et eventuelt kjøp.

 Hva tenker du om Arsenal-snakket, Deila?

– Det må jo være det dummeste jeg har hørt i mitt liv. Arsenal kikker på spillere overalt. Carvalho er kjempespennende, men hvis Arsenal er interessert, da regner jeg med at det er 500 andre klubber som også vil ha ham. At det skal gå en spiller fra Vålerenga, et lag som ligger midt på tabellen i Norge, til Arsenal.. Det er nok litt mer som skal til enn det, sier Vålerenga-treneren til Dagsavisen.

Les også: VIF rotet vekk seieren mot Glimt

Potensial

– Men at Felipe har potensial, det er det ingen tvil om. Dét ønsker vi å beholde her, og utvikle, legger han til.

– Tror du det vil være interesse rundt ham i sommervinduet?

– Ja da. Men vi ønsker å ha ham her. Det er det som er best for ham nå. Han er endelig et sted der han spiller fast hver helg. Han trenger kontinuitet og trening i kamp, slik at han får utviklet talentet sitt. Han har fortsatt mye å jobbe med, men det er utrolig spennende å jobbe med ham, sier Deila.

 Tror han er i VIF til høsten også?

– Ja, det tror jeg. Det er jeg ganske.. 100 prosent sikker på, så å si.

Carvalhos kontrakt med Vålerenga løper ut 2018-sesongen. Deila antyder at klubben vil prøve å få midtstopperen med videre.

– Jeg regner med han spiller her neste år også, sier Deila.

Les også: Carvalho tror på Uruguay i VM

Molde neste

Vålerenga så ut til å ta tre poeng hjemme mot Bodø/Glimt i Eliteserien lørdag, men ga vekk seieren på tampen. Martin Bjørnbak ordnet 2-2 for bortelaget. Nå må Deilas mannskap håpe på en opptur borte mot Molde i neste kamp. Det er siste kamp før ferien.

– Hvor viktig blir det å få en opptur før ferien?

– Det er alltid viktig, det. Det blir en tøff bortekamp, så tre poeng vil være en bonus for oss. Vi skal opp dit og slåss, sier Vålerenga-treneren.

VIF er tabellsjuer i serien før resten av rundens kamper.

Les også: Slik skal VIF tilbake på vinnersporet

Nyeste fra Dagsavisen.no: