52-åring måtte inn som keeper i 2. divisjon

(Alta - Mo IL 4-1). Da Mo ILs keeper Mats Trulsen ble utvist etter 44 minutter, tok treneren Thor-André Olsen på seg keeperdrakta - 52 år gammel! Ny norsk rekord?

Av Per Erik Moen

Så langt Dagsavisen kjenner til, er Olsen med det den eldste som har spilt toppfotball i Norge noen gang.

Situasjonen er spesiell. Mo IL sparer penger når de spiller bortekamper, og reiser kun med førstekeeper Mats Trulsen. Med trener Olsen som backup/nødløsning.

Den tidligere toppspilleren la egentlig opp som keeper i 2007, men han måtte også steppe inn som nødløsning i en seriekamp for Mo mot Medkila i 2. divisjon i 2014.

Sverige og Danmark

Mo ILs trener (og keeper-nødløsning) er ingen hvem som helst i norsk fotball.

Thor-André Olsen debuterte for Mo IL i 1982 og gikk derfra til Molde i 1987. Etter et par sesonger i Brann, ble ranværingen hentet til spill i Djurgården (94-97), før karrieren på toppnivå ble avsluttet i Aalborg i 1997. Han var da også utlånt til IFK Norrköping og LSK.

Årets spiller i VG

Han ble to ganger kåret til årets keeper i norsk toppdivisjon, og i 1988 ble han kåret til Årets spiller i avisen VG.

Thor-André Olsen avsluttet karrieren der den startet, i Mo IL, med spill fra 2000 til 2007. Da møtte de blant annet Vålerenga i cupkamp på Ullevaal, der han også måtte i aksjon som keeperreserve.

Han trente Mo fra 2001 til 2007, Stålkameratene fra 2008 til 2010 og har nå trent Mo ILs A-lag fra 2011.

Klubben rykket opp til nivå tre før denne sesongen.

Tapte

Han trener og holder seg i form, så Mo ble ikke svekket av at "oldisen" måtte innpå sekunder før pause i lørdagens bortekamp mot Alta.

Da ledet gjestene fra Mo overraskende 1-0. Men hjemmelagets Svein-Ove Thomassen scoret fra straffemerket, og det sto 1-1 til pause.

I 2. omgang viste trener/keeper Olsen gamle takter ved flere anledninger. Rapporter fra Alta sier at Olsen hadde fem kvalifiserte redninger, men han og Mo måtte til slutt se seg slått. Alta tok en etterlengtet seier med 4-1.