Sport

Omarsson senket Stabæk

(Stabæk - Vålerenga 1-2). Det var lite som minnet om La Manga eller Marbella da Stabæk og Vålerenga målte krefter i tett snøvær på Nadderud tre uker før Eliteserien i fotball sparkes i gang.

Bilde 1 av 3

AV: Haakon Thon

Nadderud kunstgress (Dagsavisen): Stabæk-Vålerenga 1-2
Hverken Stabæk eller Vålerenga har så langt møtt andre Eliteserie-klubber i oppkjøringen. Og begge lagene har fått kjørt seg ganske tøft. Stabæk hadde kun scoret tre mål på sine fem kamper og de tre kom alle i samme kamp mot Follo. Deretter fire strake tap uten scoringer. Vålerenga på sin side stod med en seier, en uavgjort og to tap før kampen på Nadderud og Vålerengas trener, Kjetil Rekdal, synes det var fint med en seier, men innrømmer at VIF fremdeles har en del å jobbe med før seriestart 14. mars.

– Kampen ble som forventa, jeg synes vi vinner fortjent men det går veldig opp og ned. Vi har både gode og dårlige perioder i kampen. Vi må fremdeles opp mange hakk før serien starter, sa Rekdal til Dagsavisen etter kampen.

– Det var en typisk treningskamp, vi kommer ikke helt opp i press slik vi ønsker, men jeg synes vi gjør en grei jobb i dag likevel, sier Stabæks kaptein Nicolai Næss.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Seig start

Det var ingen av lagene som kom spesielt godt i gang på Nadderud. VIF hadde ballen, Stabæk kontra. Begge lagene så ut som seg selv, men uten spesielt stort hell av den grunn. VIF fant aldri stikkeren som kunne åpne Stabæk-forsvaret og innleggene til Ernest Asante og Ohi Omoijuanfo manglet fjorårets presisjon.

– Billy ønsker å jobbe videre med det Bob (Bradley) gjorde her, men han ønsker også å sette sitt preg på det, men foreløpig er det ikke så mye forskjell, sier Næss om deres nye trener Billy KcKinlay.

Helt på tampen av omgangen fikk vi derimot kampens første scoring. Signert Elias Mar Omarsson etter litt frem og tilbake inne i Stabæks felt havnet til slutt ballen hos islendingen som kontant satte inn 0-1.

– Det var seigt de første 25, det begynte å løsne litt mot slutten av omgangen, forklarer Rekdal.

SE VIDEO: Hvem er sjefen i Vålerenga?

Friskere annenomgang

Andreomgangen startet med et massivt Vålerenga-press. Oslo-laget boltret seg på Stabæks banehalvdel, men det skulle gå 15 minutter før Omarsson bokførte dagens andre scoring. Denne gang etter et lavt innlegg fra Simen Juklerød på høyresiden. Stabæks keeper Gurpreet Singh gjorde en meget kvalifisert redning før Omarsson plukket opp sin egen retur og satte den i mål.

– Starten av første var veldig bra og vi får 2-0 der. Etter det blir det litt mer hawaii. Det er nok et resultat av at vi har mange unge gutter på banen, poengterer Rekdal og trekker frem at spillere som blant annet Moa, Deshorn Brown og Kjetil Wæhler ikke var med i dagens tropp.

Endte måltørken

Stabæk maktet imidlertid å kjempe seg tilbake i kampen selv etter en tøff åpning på omgangen, for kun minutter senere dro Ohi Omoijuanfo bort Enar Jääger og vridde ballen lengst bort i det høyre hjørnet. Stabæk klarte imidlertid aldri å hente inn VIF, men Nicolai Næss er glad laget endelig fikk en scoring.

– Det har vært mange kamper uten mål nå ja, så det var moro at vi fikk ett i dag selv om vi taper. Men alle får prøvd seg litt og det er morsomt.

Mye å jobbe med

Begge lagene drar nå til Marbella for å prikke inn formen til sesongstart og både Rekdal og Næss mener det er mye å jobbe med før de er klare for Eliteseriespill.

– Vi må bli mer bevist på når vi skal presse høyt og når vi skal presse lavt og så hadde det vært fint om vi scorte et par mål. Synes kanskje vi ikke har hatt en helt optimal utvikling så langt i sesongoppkjøringen, så håper det kommer nå når vi reiser til Marbella. Det kan også hende at det dukker opp et par nye spillere rett før seriestarten også og da må jo også dem spilles inn. Vi har fremdeles litt å jobbe med, smiler en positiv Næss.

– Vi må jobbe med å få bedre tempo i ballen og i tillegg må vi bli flinkere i presset over hele banen. Det var for dårlig i dag. Vi må få bedre struktur, forklarer Rekdal som ikke legger skjul på at det skal bli godt å komme seg til varmere strøk igjen etter en kjølig, snøfylt, norsk vinterdag i Bærum.

– Det skal bli godt å slippe snø og slaps, sier en smilende Rekdal som  på Marbella skal begynne å jobbe med og sette en førsteellever frem til sesongstart.

Mer fra Dagsavisen