Sport

– Er for ustabil

Ghayas Zahid forstår at han ikke er aktuell for landslaget.

De startet så oppløftende som et radarpar Ghayas Zahid (t.v.) og Moussa Nije, men Ghayas Zahids form har vært dalende. Bedring mot   Molde i morgen? FOTO: ARNE OVE BERGO

Under en regntung treningsøkt sist onsdag, var Ghayas Zahid (20) en av de siste som forlot treningsfeltet på Valle. 20-åringen er veldig klar over det de fleste fotballinteresserte har sett lenge nå; han varierer stort i prestasjonene.

– Både jeg og laget sliter med den biten. Særlig på hjemmebane er vi ustabile. Til nå har vi vært bedre borte, og det er merkelig, vi var jo så gode hjemme forrige sesong, sier Zahid til Dagsavisen.

FOTBALLSNAKKIS: Rekdal er skeptisk til Bislett

– Hvorfor er det slik?

– Det er veldig vanskelig å komme med et godt svar på det. Men vi jobber med å finne løsninger. Selv gjør jeg mye egentrening, slik jeg også gjorde under forsesongen. Jeg bygger styrke og muskler, og jeg forbedrer kondisjonen. Jeg er kanskje litt lett fremdeles.

– For en måneds tid siden, sa du at du følte deg klar for landslagsoppgaver. Hva sier du i dag?

– At jeg er klar hvis Høgmo ringer, men med mine prestasjoner de siste ukene, har jeg forståelse for at den telefonen ikke har kommet.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Ghayas tar tak i egne problemer og driver egentrening, hva med laget?

– Vi jobber med å få mer stabilitet inn i alt vi driver med. Vi kom altfor sent i gang mot Rosenborg, og det er bare å se på resultatene våre, så ser vi at ordet stabilitet ikke er dekkende for hva vi har prestert, sier trener Kjetil Rekdal til Dagsavisen.

– Vi møter et Molde som har startet dårligere enn de fleste hadde regnet med, meg sjøl inkludert. Jeg sa før sesongen at de var seriefavoritter og at de har den klart beste stallen. Det står jeg ved i dag. Vi møter tøff motstand, men vi drar dit for å ta noe med oss hjem igjen. Vi er spillesugne nå, avslutter Rekdal.