KFUM topper: 10-0 og full poengpott

(KFUM - Holmen 3-0). KFUM har har inntatt tetplassen i "Trikkeserien" i 2. divisjon. Og kan bli der.

Av Per Erik Moen

EKEBERG (Dagsavisen): Tre strake seirer, 10-0 i målforskjell og imponerende spill. Hvem skal kunne hamle opp med KFUM? Ett svar får vi onsdag når Stabæk kommer til cupkamp. Svar to i neste helgs toppoppgjør mot Grorud. At åtte av ti scoringer har kommet i 2. omgang, er ikke tilfeldig.

- Fotball dreier seg i stor grad om kampen om rommene. Om bakrom, om mellomrom. Og om gjenvinninger, ballbesittelse og gjennombrudd. Vi har en klar filosofi i hele klubben. Vi skal ha ballen mest mulig, sier trener Ståle Andersen til Dagsavisen.

Lørdag ettermiddag var Holmen best i begge omgangenes tre første minutter. De øvrige 84 minuttene styrte KFUM hele banespillet. Alle som har spilt fotball har fått høre at ballen går fortere enn beina til spillerne. "Kåffa" lar i stor grad ballen gjøre jobben.

Når spillerne så bruker kjappe bein til å hele tida forflytte seg, og når de har spillere som har teknikk på høyt nivå, så har klubben kommet så langt som den har i dag.

- Vi skal ha ballen i laget, den skal spilles mest mulig langs bakken. At vi skal styre hendelsene, hersker det ingen tvil om, sier KFUM-treneren videre.

Mørner motstanderne

Holmens spillere ble løpende imellom, de brukte masse krefter på å jage ball. De slapp unna med en baklengs til pause, men så var de nok mørnet til at hjemmelaget kunne scoret tre, fire ganger til.

Mønsteret har vært det samme i alle de tre seriekampene til nå. I åpningskampen mot Kjelsås, kom alle tre scoringene (3-0) etter hvilen. I den sterke 4-0-seieren borte mot Senja, kom tre av scoringene i 2. omgang. Og altså to av tre mot Holmen.

- Det skjer i kampene, ja. Slik er spillestilen vår. Vi mørner dem med høyt tempo i bein og pasningspill. Motstanderne presser oss litt høyt og energisk i begynnelsen. Men etterhvert blir de slitne av å jage ball. Vi er et ballbesittende lag, det ligger nedfelt i vår filosofi, forklarer lagets manager, Guttorm Lende.

Holmen startet altså friskt, og hadde sjanser i begynnelsen av begge omgangene. Særlig i den andre. Men utover det var det stor dominans av hjemmelaget.

Lekre scoringer

*1-0 (10 minutter): Nikolai Aarø er kjapp i føttene, søker bakrom i høy fart. Stikkeren fra Stian Sortevik er av klasse. Aarø er kald i avslutningen. Og ved slike anledninger ser spillet fotball enkelt ut.

*2-0 (56 minutter): Aarø evner å ikle seg servitør-rollen også, og spiller fram KFUMs spiss, Torstein Andersen Aase, som smeller ballen inn i nota.

*3-0 (75 minutter): Samme Andersen Aase viser klasse når han sender et frispark i goalen fra 17 meter.

Det skal sies at Holmen var nær scoring ved et par anledninger etter pause, men KFUM hadde en rekke scoringssjanser, og burde hatt enda penere målforskjell.

-nJeg er veldig overrasket over hvor høyt Holmen kom på banen. Vi fikk mye rom. I det som kalles mellomrom, og ikke minst i bakrom. På vår venstrekant kom vi stadig i overtall, og særlig var Sindre Ek flink til å komme seg gjennom gang på gang. Vi burde ha scoret flere enn en før pause, men så punkterte vi kampen i annen omgang, og det er jeg godt fornøyd med, sier KFUM-treneren.

Får svar mot Stabæk

Undertegnede lot seg imponere over det spillet KFUM viste. Den noe unorske spillestilen er flott å se på når den fungerer, som i går. Hvor gode KFUM er, og hvordan spillestilen og opplegget fungerer mot bedre lag enn Holmen, får vi svar på allerede onsdag. Da kommer Stabæk på besøk i cupens 2. runde. Kanskje kommer det flere enn 176 tilskuere også.

- Cupen regnes som bonus for oss. Vi kan egentlig bare slippe ned skuldrene og spille vårt spill også i den kampen. Vi må foreta noen små justeringer sammenliknet med i serien, men Stabæk er store favoritter, så vi er helt klart i outsider-rollen i den kampen, avslutter KFUM-trener Ståle Andersen.