Sport

Advarer mot norsk billettselskap

Interpol går nå ut og advarer mot det norske selskapet Euroteam, som selger OL-billetter rettsstridig via sine nettsider.

Det norske selskapet er under etterforskning, og Interpol advarer, sammen med London-politiet, folk mot å kjøpe OL-billetter via dette selskapet.

Ti nettsteder

Interpol går aktivt ut og advarer mot ti forskjellige nettsteder, som drives av Euroteam og som tilbyr OL-billetter.

Det gjelder nettstedene www.euroteam.net, www.tixnet.com, www.olympicticket.info, www.euroteam.info, www.euroteamtickets.com, www.2012tickets.org, www.londonsummergames.org, www.londonsummergames.net, www.euroteam.travel og www.worldticketservice.net.

De som har kjøpt billetter fra noen av disse nettstedene oppfordres til å ta direkte kontakt med selskapet, men også å søke råd fra kortselskapet.

– Det gjelder å sjekke nøye om billettene som er kjøpt stammer fra ett eller flere av disse nettstedene. Mye taler for at billetter kjøpt fra dem ikke vil bli mottatt, sier politioverbetjent Nick Downing i London-politiet i en kommentar.

Kun ett trygt nettsted

– Norsk politi etterforsker nå foretakets virksomhet for øvrig, og vi vet at foretaket har gitt uttrykk for at det ikke kan redegjøre for alle billettene som er blitt solgt, legger han til.

Det antas at svindelen som er oppdaget har rammet folk i alle de europeiske land, samt i Australia, USA, Kina og Canada.

London-politiet understreker også at www.tickets.london2012.com det eneste nettstedet der det er trygt å kjøpe OL-billetter.

Euroteam har også tidligere vært koblet til billettsvindel, blant annet under fotball-VM i Sør-Afrika i 2010.

Mer fra Dagsavisen