Sport

Myggen blir TV2-ekspert

Erik «Myggen» Mykland la opp tidligere i sommer,

Erik «Myggen» Mykland forble ikke arbeidsledig lenge. Han fortsetter innenfor fotballen, og skal nå leve av å være TV2s fotballekspert.

Vil bite fra seg

– En drømmesignering, slår fotballsjef i TV 2, Vegard Jansen Hagen, fast overfor Dagsavisen.

Jansen Hagen tilbragte hele mandagen på Risør i et håp om å kunne lokke Myggen til Kanalen, og han lyktes, selv om navnet enda ikke står underskrevet på papiret.

– Vi har tatt hverandre i hånden, og vi blir enige.

Hva Myggen skal gjøre en enda uavklart, men Jansen Hagen er ikke tvil om at Myggen kommer til å bite bra fra seg uansett hvor han havner.

– Det finnes mange bruksområder for Mykland. Han kan være ekspertkommentator på arena, han kan være i studio eller han kan analysere. Det er en av grunnene til at han er så attraktiv. Mykland er en annerledes tenkende som ikke nødvendigvis har det samme synet som opinionen. Han ser fotball på en egen måte, og har sine tanker om spillet. Det kommer til å bli forfriskende, og det kommer til å føre til en enda bedre debatt, mener Jansen Hagen.

Vraket NRK

Erik Mykland gjorde et oppsiktsvekkende comeback i fjor, og har startet syv Tippeliga-kamper for Start denne sesongen. Tidligere i sommer gjorde han det imidlertid klart at det var slutt for siste gang, og etter det Dagsavisen kjenner til, skal han også ha vært i samtaler med NRK om en liknende jobb. Det kan derfor regnes som en seier for TV2 å ha knyttet til seg en av Norges mest populære spillere gjennom tidende.

– Noen er så viktige at man avbryter ferien for å dra til Risør, for å si det sånn. Mykland har en helt unik posisjon i norsk fotball. Vi har et veldig godt team fra før, men om jeg skulle ønsket meg én forsterkning, uavhenig av om Mykland var ledig eller ikke, ville jeg valgt han. Det er en ønskedrøm som går i oppfyllelse, stråler TV2-sjefen.

Myggen gleder seg

Han har også fått inntrykk av at Mykland gleder seg til å ta fatt.

– Han har lett etter en ny utfordring, og våre fotballsendinger appellerer til han. Han skal få være seg selv, og det skal foregå på hans premisser. Fokuset hans var at dett evar noe han hadde lyst til.

Jansen Hagen håper Mykland blir å se på skjermen så raskt som mulig, men kan ikke love noe.

– Vi håper å ha navnet på papiret med det første, og da kan han bli å se innen to ukers tid.

Mykland slipper å gå gjennom noen tester før han blir sluppet ut på dypt vann.

– Vi har hatt han i studio flere ganger, og vi vet at han duger.

De økonomiske detaljene i avtalen vil imdiertid ikke Jansen hagen ut med.

– Men for å si det slik, er det nok fortsatt sånn at det er mer lukrativt å være fotballspiller enn det er å være ekspert på TV, avslutter han.

Mer fra Dagsavisen