Slet seg til cupfinale

Barcelona har fortsatt sjansen til trippeltriumf, men måtte slite i cupsemifinalen.

Barcelona sliter fortsatt med å vinne fotballkamper, men sto imot Mallorca-press i returkampen på ferieøya og sikret finaleplass med Lionel Messis utligningsmål som ga 1-1 ni minutter før slutt.

Barcelona er uten seier i sine fem siste kamper, men har fortsatt sjansen til trippeltriumf etter 1-1-kampen mot Mallorca.

Barca hadde to måls ledelse fra hjemmekampen, men fikk det tøft onsdag. Chori Castro ga Mallorca ledelsen på overtid i første omgang. Etter pause ble Barcelona-spiller Martin Caceres utvist da han forårsaket straffespark, men José Manuel Pinto reddet skuddet fra Pep Marti.

Barcelona-trener Pep Guardiola satte inn Messi, og han reddet dagen. Først ble Josemi Gonzalez utvist for å felle argentineren, så scoret Messi målet som punkterte spenningen.

Motstander i cupfinalen blir Athletic Bilbao, som kjørte over Sevilla i første omgang, vant 3-0 og er klar for cupfinale for første gang på 24 år.

Athletic Bilbao hadde tapt 11 av de 12 foregående kampene mot Sevilla, men revansjerte seg med oppvisningsfotball. Javi Martinez, Fernando Llorente og Gaizka Toquero scoret hvert sitt mål før pause. Sevilla, som vant første kamp 2-1, reiste seg aldri.

– Dette var vår kamp. Vi kunne ikke la denne sjansen gå fra oss. Jeg er imponert, sa Athletic-trener Joaquin Caparros.

Selv om det er lenge siden sist, er Athletic klubben som har spilt spansk cupfinale flest ganger. Finalen i mai blir nummer 35.

Barcelona er ingen ny finalemotstander. Det blir klubbenes sjuende finalemøte, og de har vunnet tre hver av de tidligere. (NTB-DPA)