Annonse
Akropolis er konkurs. Foto: Tore Bruland

Slutt for Akropolis

Akropolis har stengt dørene for godt.

Annonse
Roganytt

Med 610.000 kroner i gjeld er det slutt for den greske restauranten Akropolis i Sølvberggata 14 i Stavanger.

Det er Skatt vest som har begjært Akropolis konkurs. Kravet har sin bakgrunn i utestående merverdiavgift, arbeidsgiveravgift, forskuddstrekk og tvangsmulkt skattemelding.

Totalt har Skatt vest og Kemneren i Stavanger et krav mot Akropolis på 610.279 kroner.

Motsatte seg konkurs

«Skyldneren opplyste i retten at han ikke har eiendeler av verdi. I tillegg til gjelden til Skatt vest og Kemneren i Stavanger opplyste skyldneren å ha løpende leverandørgjeld. Virksomheten er igangværende. Skyldneren erkjente ikke å være insolvent og motsatte seg åpning avkonkurs,» heter det i kjennelsen fra Stavanger tingrett onsdag 6. desember.

Og: «Retten legger til grunn at saksøkeren har et forfalt krav mot skyldneren som det ikke er stilt betryggende sikkerhet for.»

Akropolis ble også begjært konkurs i desember i fjor. Bakgrunnen den gangen var et krav på 164.525 kroner i skyldig merverdiavgift for 4. termin. Restauranten har holdt til i Sølvberggata i en årrekke og hadde i 2015 en omsetning på 7,8 millioner kroner.

LES OGSÅ: Akropolis fortsetter driften etter konkurs

Takker gjestene

Onsdag kveld ble følgende lagt ut på Facebook-siden til Akropolis:

«Fra i dag Akropolis skal bli stengt. Det siste året en innsats har blitt gjort å lage den greske restauranten, men det hadde ikke det resultatet vi ønsket. Tusen takk for støtte, valget og kjærlighet som du viste. Vi håper å lære deg mange ting for det greske kjøkkenet og å elske Hellas. Vi ønsker god jul til alle dere og dine familier.

Mhv daglig leder av Gresk Mat Akropolis, Christos Kalaitzidis»

LES OGSÅ: Restaurant i Stavanger konkurs

Annonse