Anne Kroken, forsvarer for 25-åringen som er tiltalt for drapsforsøk, sier at hennes klient ikke forsøkte å drepe fornærmede og at han heller ikke kan dømmes for dette. Foto: Tore Bruland

Mariero-skytingen: – Ikke skyldig i drapsforsøk

Anne Kroken sa i sin prosedyre at sin klient (25) ikke forsøkte å drepe en mann på Mariero den 10. desember i fjor.

Saken er der en 25 år gammel mann, som er tiltalt for å ha forsøkt å drepe en 35 år gammel mann på Mariero, ble avsluttet tirsdag.

Anne Kroken, 25-åringens forsvarer, sa i sin prosedyre at det ikke var ført bevis for at 25-åringen forsøkte å drepe fornærmede.

 – Min klient har erkjent grov kroppsskade. Dette gjorde han umiddelbar etter at han meldte seg for politiet dagen etter skytingen. Det er trist at vi har brukt så mye tid på min klients skyld, for dette kunne ha gått som en tilståelsessak, sa Kroken.

Folke Åmlid, statsadvokat og aktor i saken, har lagt ned påstand om at 25-åringen skal finnes skyldig i drapsforsøk og at han skal dømmes til seks års fengsel.

LES OGSÅ: 25-åring tiltalt for drapsforsøk

– Aktor sier at det åpenbart er et drapsforsøk når min klient har skutt på så kloss hold, sa Kroken og viste til at det er en rekke dommer der det er brukt farlig våpen på kloss hold og dette ikke er regnet som drapsforsøk.

Kroken viste til sin klients forklaring om at han hadde skutt ned mot asfalten.

– Med dette har han tenkt at da treffer han fornærmede i beinet og det dør han ikke av. Han kunne enkelt ha drept ham ved å skyte ham i overkroppen, sa Kroken.

Colt 45 og skuddsikker vest

25-åringen hadde utstyrt seg med en Colt 45 og skuddsikker vest natt til den 10. desember.

Bakgrunnen for skyteepisoden handler om en krangel om en sykkel.

LES OGSÅ: Politimann blir advokat

Ifølge Kroken kalte fornærmede 25-åringen og en medtiltalt 45-åring for pyser.

– Og min klient oppfattet ham, som truende. Vi har hørt at fornærmede sa: «Hva f***. Har du våpen? Skyt meg da. Er den ikke ekte, så skal jeg skyte deg, sa Kroken.

LES OGSÅ: – Bandidos-medlem tømte magasinet og skjøt syv skudd i beinet til 34-åring

Hun viste også til at fornærmede var truffet i låret.

Vil ha deldom

– Årsaken til dette kan være at kulen har truffet bakken og rikosjettert opp igjen. Han hadde ingen intensjoner om å drepe fornærmede, sa Kroken.

Når det gjelder straff tok Kroken sterkt til orde for at 25-åringen skal dømmes til en deldom med en betinget del.

Hun mener også at hennes klient skal ha en betydelig strafferabatt for sin tilståelse.

LES OGSÅ: Porsche-eier må i fengsel

– Retten har mulighet for å gi ham en deldom og dette finnes det rettspraksis på. Jeg mener at det vil være fornuftig å gjøre deler av dommen betinget, sier Kroken til RA og fortsetter:

– Dette vil ivareta det allmennpreventive. Samtidig vil det være til hjelp for min klient til å fortsette den gode utviklingen han er i.

Ifølge tingrettsdommer Torbjørn Husebø vil dom i saken foreligge førstkommende mandag.