Stavanger

Vil lage Mini-Japan i Pedersgata

Sabi Sushi åpner tre nye take away-plasser i år, og planlegger i tillegg en restaurant. Internasjonale Rogaland tar godt imot den rå fisken.

Folk har virkelig trykket Sabi Sushi til sitt bryst siden de startet opp i 2011. I dag finnes de på Forus, i Sandnes, Kristiansand og i Stavanger. Innen året er omme er de også å finne på Hinna, Bryne og i Haugesund.

For hvert utsalgssted, ligger det omfattende hodejakt på sushikokker og lang opplæring av de ansatte bak.

- Mottakelsen har vært fenomenal, og det tror jeg er fordi vi har satset på kvalitetssushi. Det var ikke noe slikt tilbud da vi startet opp, sier Sabi-partner Njål G. Solland til RA.

Ny restaurant

Før var sushi beregnet på de urbane mellom 25 og 40. Slik er det ikke lenger.

- Kundegruppene som vokser mest, er de under 12 år og dem over 50. Folk reiser mer, og smaker ting på reisene som de vil ha når de kommer tilbake, sier Solland.

Til tross for at det er en take away-kjede de ønsker å være, jobber Sabi-gjengen for tiden med mulighetene for å åpne en liten restaurant i Pedersgata, vegg i vegg med dagens take away.

Her skal det være alle rettigheter, og du kan ikke selv velge hva du vil ha, men spise det kokken serverer.

- Et Mini-Japan i Pedersgata, og en plass for folk som virkelig elsker sushi. Vi venter på at kommunen skal godkjenne søknadene våre, så når dette skjer vet vi ikke. En slik restaurant håper vi vil bidra til å tilrekke oss flere profesjonelle sushikokker, sier Solland.

Nytt matsamarbeid

Sushi er ikke billig mat, og holder høye internasjonale priser med 12 kroner per bit.

Sabi prøver å holde seg under dette, med mellom ni og 11 kroner per stykk.

- Mottoet vårt er jo sushi for folket, og vi ønsker å gi en så god smaksopplevelse som mulig. Vi prøver alltid å tilpasse oss markedet, og etter det den lokale kunden vil ha, sier Sabi-gründer Roger A. Joya.

Nylig var Joya i Japan, og konkurrerte mot 17 andre nasjoner om å lage den beste sushien. Han vant pris i laksekonkurransen, og er nå eneste nordmann som er godkjent av den japanske sushiforeningen til å trene opp kokker.

Sammen med Pastapasta og Lura Turistheim, har de nå startet et kjedesamarbeid, med felles kontorer i Sandnes.

- Her utveksler vi erfaringer, og prøver å spille hverandre flinkere. Vi tror samarbeid er veldig viktig for å lykkes, understreker partner Solland.

De ønsker imidlertid annen konkurranse velkommen. Den anerkjente sushibedriften Alex Sushi tapte tidligere i år kampen om Stavanger-lokaler på målstreken.

- Det er ingen rene sushirestauranter i Stavanger i dag, og Alex Sushi er svært dyktige i faget, framholder Joya og Solland.

Mer fra Dagsavisen