Viking smadret Mjøndalen

Viking lå under, men snudde kampen og vant 4-2 borte mot Mjøndalen i skjebnekampen i Obos-ligaen. Dermed leder de serien og kan feire opprykk hjemme mot Kongsvinger med seier i siste serierunde. Hvordan maktdemonstrasjonen mot Mjøndalen var kan du se i denne saken.

Bilde 1 av 3

2. omgang:

96 min.: Slutt! Viking med maktdemonstrasjon! 2-4 og alt i egne hender for det som sikkert blir fullsatt på SR-Bank Arena neste uke!

95 min.: Utspark fra Mjøndalens keeper Bokwe.

94 min.: Brochmann vil ha straffe. Dommer Døvle vinker videre. Viking på 58 poeng, Mjøndalen på 57 og AaFK på 56 poeng før siste serierunde.

93 min.: Hordene gynger bak målet til Austbø. Bokstavelig talt! Som i sangen. Viking er på vei tilbake til det gode selkap. Sydlanske scener. Kun Kongsvinger hjemme gjenstår før det eventuelt er i boks.

92 min.: Mjøndalen kommer, men Austbø fanger ballen og roer ned.

91 min.: Lagt til fem minutter. Helt avgjort er det ikke.

90 min.: Inne i siste minutt av ordinær tid. Viking har kontroll! For en maktdemonstrasjon da det gjalt som mest!

87 min.: Østensen snapper ballen og er nære å spille Høiland på åpent mål! Corner Viking.

86 min.: Mjøndalen legger om til tre bak. Skyver Quint Jansen fram som spiss.

85 min.: Tripic tas og legger seg ned. Betten Hansen ut og Sælid Sell inn for Mjøndalen samtidig. Da har de brukt opp byttene sine.

84 min.: Om dette står seg har Viking alt i egne hender. Da gir seier mot Kongsvinger hjemme neste søndag retur til Eliteserien. De kan også gå opp med tap om noen av de andre to feiler samtidig.

82 min..Høiland med en sedvanlig "i ledelsen"-krampe. Drøyer tid. Skal passe seg. Mangler ett på karantene i siste kamp.

80 min.: Mååååååååååååååååååååååååååååååål! 2-4! Han er der igjen! Even Østensen! Herlig overgang fra Viking. Østensen tar ned ballen fra Furdal og banker den i lengste. Elleville gledescener.

79 min.: Frispark på kant til Mjøndalen. Slås inn fra Gauseth, men Viking klarerer.

77 min..Dobbelt bytte Viking. Østensen inn for Ibrahimaj. Så går Torsteinbø også inn for Bytyqi. Hos Mjøndalen går Diamande inn. Solberg Olsen ut.

76 min.: Ibrahimaj blir liggende. Signaliserer at han må skifte.

75 min.: Viking under beleiring i egen boks nå.

73 min.: Nå kjører Mjøndalen på her. Dette blir en prøvelse på om Viking har kynismen og evnen til å drepe kampen.

71 min.: Austbø og Nakkim kolliderer. Austbø blir liggende til stor pipekonsert. Var neppe så vondt, men han vil dra ned tempoet nå. Ellevill kamp dette.

70 min.: Mååååål! 2-3! Nakkim lager selvmål! Beiner inn et flatt innlegg fra kanten. Om han lar den gå scorer Occean. Vanskelig, men uheldig for Viking. Helt åpent igjen. For et drama!

68 min.: Måååååååål! 1-3! Johnny Furdal! Bytyqi går til linjen. Lemper over alle og til Furdal på blankt mål. Han feiler ikke!

66 min.: Høiland får frispark mot seg for dytt i rykken på Jansen. Så går Fredriksen ut og Bojang inn hos Mjøndalen.

65 min.: God Mjøndalens sjanse etter innlegg, men Occean treffer ikke ballen.

63 min.: Viking har fortsatt å kjøre på etter målet. Ikke lagt seg tilbake.

62 min.: For en nerve! For et drama! Resten av denne kampen vil bli ulidelig spennende. For Mjøndalen er tap ingen krise. De har fortsatt poeng på AaFK før siste runde.

61 min.: Viking får ikke noe ut av corneren. For høy fra Furdal.

60 min.: Viking med frispark i farlig posisjon på kant. Mjøndale klarerer, men biter seg fast. Får corner i andre fase.

59 min.: Et vanvittig lurveleven fra de mange Viking-patriotene bak Mjøndalen-målet nå!

58 min.: Viking har akkurat nå skjebnen i egne hender foran siste runde!

57 min.: Mååååååååååååååååål! 1-2! Zymer Bytyqi! Innlegg nærmest hæler ballen inn på volley via stangen og inn etter innlegg fra Høiland!

53 min.: Måååååål! 1-1! Han er der igjen! Frelseren Tommy Høiland! Han slutter aldri å score. Tripic går til linjen og slår flatt inn. Høiland setter foten til før keeper når den.

53 min.: Frisparket fra Solberg Olsen går til utspark.

52 min.: Andresson får frispark mot seg på kanten. Mener han er for aktiv med armen mot Occean. Heldig som ikke får gult for å sparke ballen bort etterpå.

51 min.: AaFK leder nå 2-0. Dermed må Viking nok definitivt sørge for sin egen skjebne her.

49 min.: Spetakkel foran keeper Bokwe når Høiland kaster seg inn i ham for å prøve å nå en ball. Sondre Johansen får gult.Høiland litt heldig som ikke får det - og karantene.

49 min.: Viking trykker på mot et lavtliggende Mjøndalen her i starten.

47 min.: Aalesund leder for øvrig mot Levanger. Dermed kreves et lite mirakel for direkte opprykk i siste runde for Viking om dette står seg. Det er nå det gjelder!

46 min.: Andre omgang er i gang. Berntsen etterlyser mer balltempo.

1. omgang:

47 min.: Pause. En omgang hvor Mjøndalen startet klart best, men Viking tok mer over ut over i den.

45 min.: Corner til Mjøndalen. Deres sjette i omgangen. Tripic får frispark.

44 min.: Andresson avverger en situasjon på kanten med et sklitakling. Blir kast til Mjøndalen.

42 min.: Vikstøl nære å få foten på et innlegg. Ny farlighet for Viking.

39 min.: Ny corner Viking. Høiland får ballen og virker å bli tatt når han tar ned ballen og vandrer med den inn i feltet. Dommer lar spillet gå. Kontroversiell situasjon. Der tror jeg Viking ble snytt for straffe!

37 min.: Furdal tvinger fram en corner til Viking. Blir ikke noe av den.

36 min.: Kaos foran Austbø. Nok en gang farlig på corner, men Viking får ryddet opp til slutt.

35 min.: Corner til Mjøndalen etter en overgang. Samtidig blir Gauseth liggende litt etter en trøkk der det gjør vondest for menn.

34 min.: Viking kommer med fart, men Mjøndalen får brutt Bytyqi på overgangen.

32 min.: Brochmann med et distanseskudd. Austbø har full kontroll.

30 min.: Ny corner til Mjøndalen. Viking får klarert.

29 min.: Nakkim faller med ballen og Occean kommer alene ghennom! Kunne ha skutt, men prøver å spille Olsen Solberg. Viking får ryddet opp. Kjempesjanse! Ender i corner.

28 min.: Viking med mest ball i denne fasen.

26 min.: Ernemann med et håpløst forsøk fra 30 meter. Over tribunen!

25 min.: God sjanse Viking! Bytyqi med et innlegg som Høiland header på mål. Blir fistet over av Bokwe og corner Viking. Den får de ikke noe ut av.

24 min.: Viking er mer med nå. Mjøndalen har sluppet seg litt dypere i banen.

21 min.: Innlegg fra Vikstøl skifter retning og spretter via tverrligger og ut!

19 min.: Tripic felles. Frispark på 30 meter for Viking. Grusom utnyttelse! Ernemann og Ibrahimaj soser det til!

17 min.: Fæl klarering fra Ibrahimaj. Corner til Mjøndalen. Denne gangen håndterer Viking det.

16 min.: Viking skikkelig på hælene første kvarteret. Mjøndalen har vunnet midtbanen fullstendig så langt.

13 min.: Viking i ferd med å spille seg gjennom når dommer dømmer for et frispark langt tilbake på banen. Der burde han latt spillet gå.

12 min.: Viking får sin egen medisin fra store deler av sesongen her. Mjøndalen presser høyt - og presser dem ut av stilen.

9 min.: Vikstøl meier ned en Mjøndalen-spiller for å hindre overgang. Gult kort. Dermed er han ute med karantene i siste runde.

7 min.. Mååååål! 1-0! Christian Gauseth! Mjøndalen scorer igjen etter corner! Først en kjemperedning fra Austbø på skudd fra distanse etter klarering. Så dukker Gauseth opp og dunker returen inn via stangen.

7 min.: Corner til Mjøndalen - som er i ferd med å feste et lite grep.

6 min.: Nakkim sparker ned Occean. Får et tidlig gult kort. Ikke bra for Viking!

5 min.: Furdal med Vikings første avslutning på mål. Ufarlig skudd - selv om det skiftet litt retning.

3 min.: Austbø ut i feltet og bokser. Voldsom duell med Jansen. Her trykkes det til så det synger!

2 min.: Kampens første farlighet etter et innlegg fra Joachim Olsen Solberg. Viking får klarert.

1 min.: Seriefinalen i gang på et fulltappet Isachens stadion - med en stor Stavanger-kontigent på tribunen.

Før kampen:

Forutsetningene for Viking er greie før nummer en og nummer to på tabellen møtes på Isachsen stadion. De mørkeblå bør aller helst vinne for å kunne rykke helt opp. Mjøndalen vil på sin side sikre opprykket med seier ettersom Viking ligger to poeng bak.

Det tredje laget i toppen, Aalesund, ligger poenget bak og møter nedrykksklare Levanger hjemme.

SE OGSÅ: Fotballsnakkis: De elsker ordkrigen

Trener Bjarne Berntsen har for øvrig dratt opp en liten kanin av hatten til skjebnekampen. Ylldren Ibrahimaj kommer inn etter skade og spiller indreløper.

Det betyr at Zymer Bytyqi, som ble byttet inn og så ut sist, får ny tillit. Bytyqi misbrukte flere store sjanser mot Ull./Kisa sist og kunne nærmest avgjort alene.

Men han kom til sjansene, pekte trener Bjarne Berntsen på i midtuken.

Det betyr også at Kristian Thorstvedt ikke starter. Vikings mestscorende midtbanespiller spilte hele kampen da juniorene tok seg til semifinale i NM mot Molde onsdag.

Veteran André Danielsen mangler med vond rygg.

Ordkrigen foran skjebnemøtet har også tatt av i forkant. Men det er det også mange som liker.

I RA-sportsens TV-program "Fotballsnakkis" slo assistent Morten Jensen fast følgende:

– Jeg syns det hører hjemme med «mindgames» når nummer én og nummer to møtes. Spillere som ytrer seg og kok i avisene. Jeg tror vi skal håndtere dette godt Det er bare positivt, sier Jensen.

Viking stiller slik (4-3-3): Iven Austbø - Sondre Bjørshol, Markus Nakkim, Axel Oskar Andresson, Rolf Daniel Vikstøl - Johnny Furdal, Steffen Ernemann, Ylldren Ibrahimaj - Zlatko Tripic, Tommy Høiland, Zymer Bytyqi.

Mjøndalen har dette laget (4-3-3): George Bokwe - Sondre Solheim Johansen, Quint Jansen, Alexander Hansen, Vetle Drangsnes - Tonny Brochmann, Christian Gauseth, Jonathan Lindseth - Joachim Olsen Solberg, Olivier Occean, Mathias Fredriksen.