De elsker ordkrigen før storkampen

SE FOTBALLSNAKKIS: En duell med millionsummer og direkte opprykk på spill. En motstanderkaptein som beskylder Viking-treneren for å være en utdatert dinosaur – med storhetstid mellom de to verdenskrigene. Tommy Høiland og Axel Óskar Andrésson elsker ordkrigen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Tommy Høiland har hele karrieren vært kjent for å skyte fra hoften. Den innleide unggutten Andrésson er på sin side helt klar på at fotballen har nok av folk som snakker om «fokus på arbeidsoppgavene» til at han skal følge opp.

Duoen er definitivt i sitt rette element før Mjøndalen og Viking barker sammen. De liker at Eurosport-ekspert – og Mjøndalen-kaptein – Christian Gauseth så til de grader har satt tonen.

– Jeg liker at folk fyrer litt. Christian har jeg spilt med i Bryne. På den tiden var han på utgående kontrakt. Likevel var han ikke bekymret fordi han var en altfor god spiller til å ikke få en ny kontrakt noe sted. Så endte han i Alta, sier Høiland i nyeste utgave av «Fotballsnakkis»

LES OGSÅ: Ingen hjelp til Viking i opprykkskampen

– Bjarne må tåle dette

– Så Bjarne Berntsen må tåle å bli kalt utdatert og slikt? Det er en del av gamet?

– Ja. Og det tror jeg Bjarne håndterer fint. Han mister neppe nattesøvn av det, sier Høiland.

Men han lar seg ikke lure av at den gamle lagkameraten er godt over 30 og nære pensjonistalderen for fotballproffer.

– Gauseth begynner å dra på årene, men han er en god spiller. Så får vi håpe at vi har bedre spillere, sier Høiland.

Andrésson er også klar i talen på at drittslengingen hører til spillet rundt en slik kamp.

– Viking er i Obos-ligaen nå, men vi har spilt mot de beste i Eliteserien i mange år. Klarer vi ikke å håndtere dette har vi ikke noe å gjøre der neste år.

Morten Jensen kjenner også på at det har dratt seg til skikkelig. Vikings assistenttrener har også sansen for spillet før spillet.

– Jeg syns det hører hjemme med «mindgames» når nummer én og nummer to møtes. Spillere som ytrer seg og kok i avisene. Jeg tror vi skal håndtere dette godt Det er bare positivt, sier Jensen.

Nevnte Gauseth satte allerede tonen før det første møtet mellom klubbene i år. Da meldte han at Bjarne Berntsen var en udatert dinosaur og pekte på at Viking kun var konkurransedyktige fordi Bjarte Lunde Aarsheim var involvert.

LES OGSÅ: Sale må opereres

Fortsatte med meldingene

Etter at HamKam var beseiret tirsdag fulgte han opp.

– Forhåpentligvis så blir det litt drittkasting. Jeg ser at vi skal møte ligaens ikke bare beste, men også smarteste spiller. For en som bare er Møre og Romsdals 12. beste spiller, som jeg er ifølge Dagbladet, blir dette knalltøft, meldte han – og fortsatte:

– Viking er et godt lag. Vi er serieledere. Når de har en trener som hadde sin storhetstid mellom første og andre verdenskrig, så er det en stor utfordring. Han har åpenbart rutine. Og når de er høye på selvtillit – som de også skal være etter to gode prestasjoner nå – så blir dette «clash of the titans». Det er nummer en og nummer to som møtes, sa Gauseth.

Viking-trener Bjarne Berntsen tåler dinosaurmeldingene greit, men han erkjenner at han ikke liker å bli kalt udatert.

– Det sved mer å bli kalt utdatert enn å bli kalt en dinosaur. Men jeg synes han kunne vist mer respekt. Så skjønner jeg at det er en måte å få oppmerksomhet, men jeg ville aldri gjort det mot noen andre fra fotballfamilien, sa han til RA tidligere denne uken.

Berntsen erkjenner at Gauseth har helt rett i at han er en dinosaur. Samtidig sår han tvil om ekspertisen til Mjøndalen-kapteinen og kommer med et aldri så lite stikk i retur.

– Fotballeksperter er der for å spissformulere. Du behøver ingen bestemt bakgrunn for å være fotballekspert.

Når alt kommer til alt skjønner han hvorfor Gauseth stadig slenger med kjeften.

– Gauseth er flink. Han er sikkert midt i blinken for å ha den rollen i Eurosport.

Selv om det hele skal avgjøres til banen er det likevel liten tvil om at det som kommer av meldinger i forkant kan veie litt ekstra i duellene søndag.

LES OGSÅ: - Det hjelper å være Norges smarteste fotballspiller