Vidar Nisja legger opp

Vidar Nisja (32) har bestemt seg for at karrieren på toppnivå er over. Motivasjonen til nok en oppkjøring er borte.

Følg RA Sporten på Facebook!

Den offensive midtbanemannen som ikke fikk ny kontrakt med Sandnes Ulf etter årets sesong, var i dialog med Bryne om en retur, men det blir ikke noe av.

Dermed er fotballkarrieren over for jærbuen.

Jeg kjente alt på slutten av sesongen i år at jeg ikke var skikkelig motivert for en ny oppkjøring. Mye skulle i så fall stemt og det måtte ha vært et prosjekt jeg hadde veldig tro på. Jeg kunne nok fint ha fortsatt i to-tre år til, men nå er avgjørelsen tatt. Du må være motivert, sier Nisja til RA.

Han føler seg priviligert som har fått 15 år på toppnivå og i alle de tre lokake toppklubbene i sørfylket.

– Det er vel bare meg og Tommy Høiland som har spilt for alle tre. Det har vært en fin karriere, sier Nisja.

Han holder mulighetene for spill i lavere divisjoner åpne på hobbybasis, men er ferdig som yrkesspiller. Allerede har et utall klubber vært i kontakt, men det blir først tatt et valg når han vet mer rundt jobb.

LES OGSÅ: Berntsen regner med å kunne gi fansen julepresang

Mange høydepunkt

Høydepunktene han drar fram i karrieren er mange. Den første scoringen på Viking stadion sitter som støpt.

– Debutmålet kom mot Brann i 2007. Så husker jeg veldig godt scoringen min i 2-1-seieren over Tromsø i 2008. Det er kanskje det peneste målet jeg har laget. På den tiden var det fullt i hver kamp. Det var en drøm for meg å høre jubelbruset på stadion. Jeg er oppvokst som Viking-patriot på Vigrestad. Så henger det også høyt for meg at jeg ble toppscorer i klubben i 2012 og 2014. Spesielt siden det var fra midtbanen, sier Nisja.

Han spilte også EM for G19 i 2005. Den gang var han Bryne-spiller. Uansett er han klar på at selv om han er glad i Bryne også, ettersom Hans Olav Frette var den som ga ham sjansen på toppnivå, er det Viking som er klubben hans.

LES OGSÅ: - Her er det lett å bli bedre i 2019

På jobbjakt

Nå skal Nisja på jobbjakt. Han studerer markedsføringsledelse ved BI og håper å kunne kombinere jobb og studier kommende år.

Tidligere har han fortalt RA at han absolutt kan se for seg en rolle i fotballen i framtiden, men da kanskje ikke som trener.

Nisja tror han kunne vært en god spillerutvikler.

Dermed blir Sandnes Ulf stående som hans siste klubb som profesjonell spiller. Partene ble i høst enige om å avslutte samarbeidet.