Leder Ivar Bunæs i Eldrekonvensjonen arbeider for en bedre eldreomsorg. Her er han sammen med Linda Krüger under markeringen ved Stortinget. FOTO: PRIVAT

Varsleren Krüger med appell foran Stortinget

Linda Krüger holdt fredag appell som varsler.

Linda Krüger, som har varslet om det hun kaller svært alvorlige forhold på sin arbeidsplass Vålandstunet sykehjem, var før helgen invitert til Eidsvolls plass foran Stortinget for å holde appell som varsler. Markeringen var arrangert av organisasjonen Eldrekonvensjonen, som etter eget utsagn jobber for «å realisere drømmen om en verdig alderdom for alle».

Gravstein

«Her hviler likegyldigheten til de eldres velferd og verdighet», sto det for øvrig på en gravstein Eldrekonvensjonen satte opp med Stortinget som bakteppe. 

– Det var veldig spesielt, og veldig kjekt å holde appell. Stortingsrepresentanten Bård Hoksrud (Frp) var der, og ga uttrykk for situasjonen ikke så bra ut. Jeg ba ham om å ta kontakt med Frps representanter i Stavanger-politikken, sier Krüger. 

LES OGSÅ: Ba om tilsyn, ble nektet å bytte vakt

Hun registrerte også at Tove Karoline Knutsen, som sitter i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget og SVs stortingsrepresentant Karin Andersen var til stede blant de i underkant av 100 frammøtte.

– Det var veldig kjekt å få bli invitert, sier Krüger.

LES OGSÅ: Bekymring om Våland-sykehjem til politikerne

Får mye respons

Varsling og eldreomsorg vekker interesse over hele landet.

Sykepleieren har lagt ut en video med innlegget på sine facebooksider. Det er blitt delt gjentatte ganger. I telleverket på Krügers egen Facebook-side er innlegget notert som sett over 34.000 ganger.

– Jeg har fått god respons, sier Krüger.