Annonse
Espen Lie Hansen og de norske håndballherrene ble feid av banen i den første kampen mot Sverige i oppkjøringen i helgen. Kamp to var litt bedre, men endte likevel med et ganske klart tap for andre dag på rad mot Sverige. Norge kommer derfor til VM for å slå nedenfra igjen, og det gikk bra forrige gang. Foto: Mikael Fritzon / TT/ NTB.

Tror på tøff VM-oppgave for Norge

Dalibor Sedjak og Gunnar Blombäck tror ikke på en reprise av fjorårets suksessmesterskap. RAs ekspertduo er fornøyd med avansement.

Annonse
Rogalandsavis

Følg RA Sporten på Facebook!

Norge overrasket de aller fleste ved å ta seg til semifinale under fjorårets EM. Der tapte de med knappest mulig margin for EM-vinner Tyskland og endte til slutt endte opp med fjerdeplass.

– I fjor slo Norge nedenfra som store underdogs, og hadde god flyt og harmoni i en spillergruppe som virkelig jobbet for hverandre. Det var utrolig kjekt å se på, men prestasjoner som i forrige mesterskap kommer ikke på bestilling, forteller Gunnar Blombäck.

LES OGSÅ: Så nære, så nære Norge

Etterlyser mer ydmykhet

Viking-treneren savnet litt av den ydmykheten og stå på-viljen i de to kampene Norge har tapt for Sverige i oppkjøringen til årets VM i Frankrike.

– Kampene mot Sverige viste at Norge ikke er helt i form, og lider litt under at en del av nøkkelspillerne har vært eller er skadet. Derfor tror jeg ikke vi skal forvente mer enn at de går videre til en åttendedelsfinale, og ta det der ifra, sier svensken.

Det er Sandnes-trener Dalibor Sedjak enig i. Også fordi det er vanskelig å si hvilken motstand Norge møter på veien videre.

– Siden EM i fjor har det vært mye negativt rundt landslaget med skader og dårlige prestasjoner. Når du taper kvalifiseringen såpass klart, men får et heldig wildcard inn i turneringen er det vanskelig å håpe på for mye, sier Sedjak.

LES OGSÅ: Håndballherrene fikk wildcard – til VM likevel

Bør vinne to av første tre

Han mener også at det norske folk ikke må se seg blinde på fjorårets prestasjoner eller på hvor bra håndballjentene er.

– Det er mye større bredde og kvalitet i herrehåndballen enn på damesiden. Det gjør at forutsetningene er helt annerledes, og med et litt skadeskutt Norge må forventningene settes deretter, forteller Sedjak.

Norge åpner mot Polen i morgen, før helgens dobbeltkamp mot Russland og hjemmenasjon Frankrike kan bli avgjørende for Norges videre skjebne i turneringen.

– Norge har havnet i en tøff gruppe, og bør nesten vinne to av de første tre kampene hvis de skal ha forhåpninger om å ikke få en altfor tøff vei videre. Det skal bli tøft, og da spesielt mot Frankrike, men det er ikke umulig, sier Blombäck.

LES OGSÅ: Tar Sandnes HK over håndballtronen?

Gir spillerne tv-titting som egentrening

Han gleder seg til mesterskapet, og håper å se en god utgave av Gøran Søgard Johannessen.

– Vi i Viking er stolte av å ha produsert en spiller som er med landslaget til VM. Gøran har vært uheldig med nok en skade i oppkjøringen, men jeg synes han gjorde en god figur mot Sverige, sier «Blommen».

Begge oppfordrer sine spillere til å legge inn litt «egentrening» i form av å se på VM.

– Jeg merker det på guttene at de er litt ekstra giret under øktene i januar, og at de prøver på ting de har sett på TV. Det er ikke så stor forskjell på det vi holder på med og det verdens beste spillere trener på. Det er øving på små detaljer om og om igjen, sier Sedjak som avslører at Sandnes-spillerne har en intern VM-konkurranse.

LES OGSÅ: Endelig vant Viking

Annonse