Tripic med boksefeiring i målfest

Zlatko Tripic feiret mål og storspill før pause med slagserie i luften og påfølgende klem til Tord Salte. Ullensaker/Kisa reduserte så tre ganger og hadde Viking i tauene i en vanvittig sluttspurt. Viking dro likevel seieren fullt fortjent i land og kampen endte 4–5.

Viking kom best i gang mot Ullensaker/Kisa og Kristian Thorstvedt var nære ved å sette 0-1 etter fire minutter da han skjøt like utenfor.

Samme mann burde nok hatt straffe da han ble lagt i bakken etter seks minutter.

Thorstvedt fikk likevel sin uttelling. Etter tolv minutter tok han med seg en høy ball på brystet på 35 meter. Kraftfulle Thorstvedt satte full gass på mot målet og dundret ballen opp i krysset fra rundt 16 meter.

Boksefeiring fra Tripic

Hjemmelaget hadde også to farligheter i løpet av det første kvarteret, men Iven Austbø ryddet opp ved begge anledninger.

Etter en litt roligere periode av kampen slo Viking plutselig til igjen etter 26 minutter. Zymer Bytyqi fikk ballen ute på høyre kant. Han slo et knallhardt innlegg inn rett på hodet til Zlatko Tripic. Lyngdølen styrte ballen rett i nettet og feiret med en slagveksling i luften. Tripic, som i uken var i saftig håndgemeng med Tord Salte på trening, løp så bort til benken og ga Salte en god klem.

– Jeg var borte hos Tord Salte etter målet. Vi hadde en liten episode på trening i uken og han fortjente en god klem. Det er viktig å vise at vi kom godt ut av det etter det som skjedde, sa Tripic til Eurosport i pausen.

Viking var ikke ferdige der. Etter 28 minutter gikk de til 3-0. Zymer Bytyqi plukket opp en løs ball, skar inn i feltet, og dunket kula i lengste hjørnet.

Ullensaker/Kisa med redusering

Etter 36 minutter reduserte Ullensaker/Kisa til 3-1. Eric Kitolano fant Kristoffer Normann Hansen. Han forserte Nakkim, la ballen til rette, og limte den inn via stangen oppe i Austbøs venstre hjørne.

Zlatko Tripic og Viking gjorde likevel sitt til å drepe kampen før pause. Etter 44 minutter satte Kristian Thorstvedt fart på etter en gjenvinning. Han spilte uegoistisk fri Zlatko Tripic som bredsidet inn Vikings fjerde mål i en forrykende omgang. De mørkeblå presterte årsbeste og en solid motstander var ikke i nærheten.

Trener Bjarne Berntsen var selvsagt strålende fornøyd med det han hadde sett.

– Vi spilte veldig godt på midten og fant mellomrommet bak deres mistbane. Så var vi veldig effektive. Det er ikke lett å gjenskape slike omganger. Nå er det viktigste å holde nullen, sa Bjarne Berntsen til Eurosport i pausen.

Han skulle få svært rett i at det ikke var lett å gjenskape de første 45 minuttene.

Vanvittig sluttspurt

Viking var heldige som ikke fikk straffe mot seg like etter pause da Leo Østigård stanset en motspiller med strake hender i feltet.

Etter 51 minutter var det duket for mer Zlatko-Tripic-show hos Viking. Etter en gjenvinning fikk Kristian Thorstvedt ballen inne i feltet. Han trillet inn til Tommy Høiland. Han trillet videre til Tripic som fra kloss hold kunne sette sitt tredje mål for dagen.

Naturlig nok kjørte Viking ikke like hardt på framover etter 5-1, men laget var stadig farlige når de kom på overganger. Kristian Thorstvedt hadde blant annet en meget god sjanse etter 66 minutter som keeper reddet.

Viking tok også ut Tripic og Thorstvedt midt i omgangen for å spare dem til midtukens cupkamp mot Bryne.

Etter 79 minutter var Tommy Høiland nære å score fra 40 meter da han lobbet Hagerup. Dessverre snek ballen seg like over krysset.

Ullensaker/Kisa reduserte til 2-5 på en heading etter innlegg fra kant i det 82 minutter av kampen ved Nicolay Solberg.

Samme Solberg ble spilt fri alene med Austbø og løftet inn 3-5 etter 83 minutter og Viking virket ukonsentrerte.

Dramaet var fullkomment da Ull./Kisa reduserte til 4-5 etter 90 minutter på en heading fra kloss hold ved Ole Andreas Nesset.

Viking red likevel av stormen,vant i bunn og grunn fullt fortjent, og sikret tre nye poeng.

Kampfakta og Viking-børsen:
Fotball, Obos-ligaen
Ullensaker/KisaViking 45 (14)
Jessheim stadion
Mål: 0-1 Kristian Thorstvedt (12), 0-2 Zlatko Tripic (26), 0-3 Zymer Bytyqi (29), 1-3 Kristoffer Normann Hansen (37), 1-4 Tripic (45), 1-5 Tripic (51), 2-5 Nicolay Tvedten Solberg (82), 3-5 Solberg (84), 4-5 Ole Andreas Nesset (90).
Gule kort: Viljar Vevatne, Iven Austbø Viking. Espen Garnås, Ullensaker/Kisa.
Dommer: Bjørn Hansen, Kolbotn IL
Ullensaker/Kisa (4-1-4-1): Stefan Hagerup - Morten Sundli, Emmanuel Troudart, Mats-Andre Kaland, Nikolas Walstad - Sverre Martin Torp - Nicolay Tveten Solberg, William Albin Kurtovic (Andreas Aalbu i 35 min.), Eric Kitolano, Morten Sundli - Ole Andreas Mundal Nesset.
Viking (4-3-3): Iven Austbø 5 - Claes Kronberg 5, Leo Østigård 6 (Jordan Hallam i 14 min.), Markus Nakkim 5, Viljar Vevatne 5 - Julian Ryerson 6, Steffen Ernemann 6, Kristian Thorstvedt 8 (Tord Salte i 23 min.) - Zymer Bytyqi 7, Tommy Høiland 6, Zlatko Tripic 9 (Fredrik Torsteinbø i 21 min.).