Sport

Viking-sjefen: – Vi er klar til å komme i gang

Toppfotballen kan nå gå i gang med oppkjøringen til ny sesong. I juni starter seriespillet.

Følg RA Sporten på Facebook!

Fotballsesongen 2020 går i gang. Vikings daglige leder, Eirik W. Henningsen, var en fornøyd mann torsdag kveld. Viking-trener Bjarne Berntsen kan nå samle alle spillerne til helt normal trening. Det blir svært strenge restriksjoner rundt spillerne.

– Kontakttrening er tillatt fra og med i dag. Jeg er veldig lettet og glad. Vi er klar til å komme i gang, sier Henningsen til RA.

Under regjeringens pressekonferanse torsdag kveld ble det åpnet opp for trening i toppfotballen umiddelbart. Det er likevel et forbehold om at smittetallene ikke økes dramatisk. Det presiserte statsminister Erna Solberg. Kulturminister Abid Q. Raja lanserte gladmeldingen om toppfotballens kontakttreninger.

– Organisert trening med kontakt kan begynne nå, sier Raja under pressekonferansen.

16. juni ligger alt til rette for seriestart. Veien fram mot den datoen inneholder en ny sesongoppkjøring for lagene.

For de lokale toppklubbene trenger det ikke bli lange reiser for å arrangere treningskamper. Innenfor relativt korte kjøreturer er lag som Brann, FK Haugesund og Start å finne for Viking og Sandnes Ulf.

Det er likevel usikkert om det vil være mulig å avholde treningskamper.

Grunnen til at det gjenopptas aktivitet i toppfotballen er at det skal skje innenfor strenge rammer. Med ressursene rundt et topplag vil det være enklere enn å ha fullkontakt i breddefotball.

Norges Fotballforbund har utarbeidet piloten for hvordan fotballen skal komme i gang igjen sammen med Norsk Toppfotball, Divisjonsforeningen, Toppfotball Kvinner, Divisjonsforeningen, spillerorganisasjonen NISO og Norsk Fotballtrenerforening.

Gjennom prosessen har det vært et internasjonalt samarbeid. Mange ligaer er i samme situasjon, og sitter på ulik kompetanse. Det har også vært et samarbeid med Folkehelseinstituttet og relevante medisinske miljøer.

Det vil ikke være et testregime knyttet direkte til toppspillerne.

Mer fra Dagsavisen