Viking

Viking-kvinnene før opprykkskvaliken: – Vi skal bite godt fra oss

I siste serierunde snøt Viking rivalen Bryne for seriemesterskapet i 2. divisjon. Nå skal det unge kvinnelaget kjempe om sitt tredje opprykk på like mange år. Men veien dit kan bli lang.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Fotball, uansett nivå, byr noen ganger på noen magiske opplevelser. Dette var en slik opplevelse. For jentene, og oss som har jobbet med dette laget i noen år, var det stor stas å bli seriemester i omtrent siste minutt av sesongen, sier Egil Østenstad til RA.

Viking-legenden er, sammen med Helge Aune, trener for klubbens svært unge kvinnelag.

Serieleder Bryne snublet overraskende i siste serierunde, mens Viking gjorde jobben i sin kamp. Da meldingene om Bryne-kampen tikket inn på SR-Bank Arena ble det elleville jubelscener.

– Det var helt sykt, og ikke forventet. Men vi kjempet til siste slutt. Det lønnet seg, sier Viking-spiss Hanne Jakobsen.

Tøff vei til 1. divisjon

Østenstad og Aune har ledet det unge Viking-laget til to opprykk på to år.

Å vinne 2. divisjon på første forsøk er en bragd i seg selv. Men det bringer også med seg muligheten til å kjempe om opprykk til 1. divisjon.

Omleggingen av de to øverste divisjonene gjør imidlertid at veien er lang og krevende. Først venter en kvalikpulje med to andre gruppevinnere: Tromsø og Frigg.

Første kamp spilles søndag, dagen etter at flere av spillerne spiller semifinale i J16-NM.

Opprykkskvalik en bonus

Østenstad ser på de kommende kvalikkampene som ren bonus.

– Å vinne 2. divisjon første året, med et så ungt lag, er fantastisk i seg selv.

Han legger samtidig ikke skjul på at det hadde vært gunstig for flere av de mest talentfulle spillerne å få spille på et høyere nivå neste år.

Én av dem er Hanne Jakobsen. Hun bøttet inn 20 mål på 22 kamper, og nådde med det sitt eget mål om å bli toppscorer.

Jakobsen er også klar på at hun ønsker seg opp, for å få testet seg mot enda bedre motstand neste år. Og hun tror dette Viking-laget kan bite godt fra seg i kvaliken, om de fortsetter å være like fokusert som de har vært i seriespillet.

Østenstad understreker at også 2. divisjon enn så lenge er en fin kamparena for mange av de unge jentene, men er klar på at klubben vil være rustet for et eventuelt opprykk.

– Dersom vi skulle klare det, får en bra vinter og fortsetter å jobbe godt, er jeg trygg på at vi ville klart å hevde oss også i 1. divisjon, sier Østenstad.

Mer fra Dagsavisen