Sport

Trettenes får drømmesjanse i storklubb

Mathias Trettenes har imponert såpass i sine første kamper i Sveits at han nå har fått et overraskende klubb- og ligaopprykk.

Følg RA Sporten på Facebook!

Trettenes, som forlot Oilers i sommer til for del for nivå to-klubben HC La Chaux-de-Fonds i Sveits, får nå sjansen i storklubben Biel på øverste nivå.

Der debutererte Stavanger-mannen tirsdag kveld da Biel tapte 3-4 mot Bern. Det var ikke første gang Trettenes har spilt mot klubben fra den sveitsiske hovedstaden. I oktober 2014 var han med på Oilers´ snuoperasjon i DNB Arena, da Stavanger-laget snudde kampen fra 0-2 til 5-2.

Under debutkampen på Sveits´ høyeste nivå ble det tolv minutter og 15 sekunder på isen for Trettenes, og han løsnet tre skudd på målet. I undertall fikk han spille rett under to minutter.

LES OGSÅ: Oilers nye stjerneangriper endelig på plass i DNB Arena

På grunn av skader, og en spillerovergang som ikke har gått gjennom, har Trettenes blitt kalt opp for spill i en av Europas mest prestisjetunge ligaer.

– Laget han spiller for nå har et samarbeid med Biel og er nærmest som en farmerklubb å regne. De har benyttet seg av denne avtalen, sier svigerfar og Oilers-eier Tore Christiansen til RA.

–  Veldig kult! Jeg ble glad da jeg ble informert av dette. De to klubbene spiller litt om hverandre når det kommer til dager, så dette er mulig å få til på en god måte. Jeg vet foreløpig ingenting om tidsperspektivet på lånet, sier Trettenes selv.

Det er ikke veldig mange nordmenn som har spilt i pengestinne NLA tidligere. Navnene som har gjort det er av den tunge sorten og inkluderer blant annet de tidligere NHL-proffene Patrick Thoresen, Jonas Holøs og Andreas Martinsen.

Trettenes fikk beskjeden etter treningen mandag og satte seg rett i bilen for å kjøre til Biel.

Lønnsnivået i den sveitsiske ligaen er høyt generelt, men veldig mye høyere på øverste nivå.

Griper Trettenes sjansen kan dette åpenbart være veien til en langt mer lukrativ avtale og mye høyere sportslig nivå.

Trettenes kan nå gå i fotsportene til tidligere Oilers-helt Ryan MacMurchy. Han skrev i utgangspunktet kontrakt med Red Ice HC på nivå to da han forlot Stavanger, men havnet i Biel i løpet av sesongen etter å ha herjet i NLB.

– Denne sjansen fortjener Mathias. Vi er stolte nå, sier Christiansen.

Trettenes står så langt i sesongen med seks poeng på seks kamper for HC La Chaux-de-Fonds. Han har scoret to ganger.

– Jeg trives godt i Sveits og det er veldig likt Norge med levestandard, kultur og mennesker.  Dette har også vært en av få ligaer hvor det fortsatt har vært ganske mange tilskuere på tribunene. Så kommer det mer innskrekninger også her nå. Fra denne uken av er tallet nede på 1000, sier Trettenes.

Rent sportslig mener han også Sveits passer ham.

–  Hockeyen som spilles er offensiv, men strukturert. Det er ikke så helt ulikt Norge, sier Trettenes som tidligere har prøvd lykken i både Tyskland og på nivå to i Sverige.

Mer fra Dagsavisen