Sport

Søndag får spillerne laget til premieren

Viking testet flere formasjoner og spillerkonstellasjoner på lørdagens nest siste økt før seriestart. Både Sondre Auklend, Even Østensen og Zymer Bytyqi virker mye nærmere en plass nå.

Følg RA Sporten på Facebook!

Viking hadde en økt med mye formasjonstrening lørdag formiddag. Bjarne Berntsen testet ut forskjellige varianter og har åpenbart fortsatt ikke bestemt seg helt for hvordam Glimt skal møtes i premieren tirsdag og hvem som skal spille.

I enkelte sekvenser var både Even Østensen (to mål og én målgivende mot Sandnes Ulf) med i førsteoppstillingen.

Jeg fikk prøve meg i førsteoppstillingen både som kant og spiss. Selvsagt føler jeg at jeg har en reell sjanse til å få starte nå, sier han til RA etter økten.

I en oppkjøring hvor spissene har slitt med å finne målet virker måltyven å ha funnet formen i grevens tid med storspillet i torsdagens treningskamp. Det kan ha vært nok.

Bjarne har også sagt at han er villig til å bruke de som ikke har spilt så mye i oppkjøringen. Han er ganske rettferdig sånn sett. Så gjenstår det å se om jeg får sjansen, sier Østensen.

LES OGSÅ: Skadetrøbbel på keeperplass: Kurt (62) måtte steppe inn i mål for Viking

Testet forskjellige ting

Trener Berntsen har den siste tiden testet ut varianter av 4-4-2. Han har erkjent at han er usikker på om det, eller "trygge" 4-3-3, er svaret mot Glimt. I fjor var Viking gode mot bodøværingene da de la om til førstnevnte formasjon.

Denne har kladdet.

Vi testet ut både 4-4-2 og 4-3-3 i dag. Så får vi se hva det blir til, sier Berntsen.

Når bestemmer du deg?

Spillerne får laget på siste økt før kamp - selv om det ikke er offisielt enda, sier Berntsen.

Det betyr i praksis at de som er inne får det grønne lyset søndag. Da vet man også mer om hvilken plan det landes på.

Kanskje åpning for Auklend (17)?

Blant spillerne som også ble testet i førsteoppstillingen lørdag var stjerneskuddet Sondre Auklend (17).

Han var enorm mot Sandnes Ulf torsdag og kan neppe holdes unna mye lengre dersom han fortsetter i samme spor. Viljen til å utfordre er enorm. Det skjer noe nesten hver gang han har ballen.

En annen som har styrket aksjene sine er definitivt Zymer Bytyqi. Han ble også drillet i en variant lørdag.

Bytyqi sa torsdag til RA at han ble skuffet dersom han ble vraket om formasjonen ble 4-3-3. Så ville han ikke bli så skuffet om Berntsen går for 4-4-2.

Yann-Erik de Lanlay, som trente for fullt fredag, tok det for øvrig langt mer rolig lørdag. Han var ikke med i formasjonssekvensene.

Mer fra Dagsavisen