Sandnes Ulf

Ærlig Ekeland etter hjemmedebuten: – Det har vært noen tunge måneder

Jostein Ekeland har vært på sidelinjen hele denne sesongen, men lørdag fikk han endelig hjemmedebuten for Sandnes Ulf. Han hadde muligheter til å avgjøre kampen, men sier selv at målene vil komme når formen blir bedre.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Det tok sin tid, men det var godt å endelig få hjemmedebuten, sier Sandnes Ulf-spiller Jostein Ekeland til RA etter kampen som endte 1-1 mot Åsane.

Skademarerittet ser endelig ut til å være over for 23-åringen som kom fra Viking før denne sesongen.

Det har ikke vært lett for spilleren, som kan bekle flere roller både på midtbanen og i angrep, å se laget spille fra sidelinjen.

– Det har vært tre tunge måneder inne på styrkerommet for meg. Å se alle spillerne gå på trening og kose seg, mens jeg har hatt intervaller på sykkelen og ellipsemaskinen var tungt.

– Jeg har prøvd å legge ned en solid jobb, men jeg har et stykke igjen til toppformen. Jeg kjente at det var nok med bare en omgang i dag, sier Ekeland.

LES OGSÅ: Slik var kampen

– Hadde vært lenger framme på returen

Han fikk drøyt 20 minutter i debuten mot HamKam forrige runde, men lørdag fikk han en hel omgang å vise seg fram på.

I løpet av andre omgang fikk han to muligheter til å score sitt første mål for Sandnes Ulf.

Den første var et skudd som ble blokkert fra rundt 20 meter. Den andre var en kjempesjanse hvor Ekeland dukket opp på en retur. Der var 23-åringen litt for treig i avslutningsøyeblikket, og keeperen fikk en hånd på ballen.

– Hadde jeg hatt tre måneder med trening ville jeg nok vært lenger framme på returen og satt den i mål, sier Ekeland.

LES OGSÅ: Ulf hentet ny spiss

Klarte ikke å utnytte sjansene

Sandnes Ulfs trener, Steffen Landro, var skuffet over resultatet etter kampen.

– Vi misbruker fire-fem sjanser som er større enn å bomme på et straffespark, slik Åsane gjør, sier Steffen Landro til RA og fortsetter:

– Når vi ikke scoret på så gigantiske sjanser vinner vi ikke.

Etter en strålende start på sesongen har laget prestert langt mer ujevnt i høst. På de siste ti kampene har de lyseblå tatt tolv poeng, hvor kun fem av de har komt siden 9. september.

– Vi ønsker alltid å plukke flere poeng. Vi ligger på kvalifiseringsplass etter 21 kamper, men vi må nok øke standaren vår, sier Landro.

– Hva er det Ekeland tilfører dette laget?

– Han er en offensiv kapasitet, uansett om han spiller midtbane eller spiss hever han standaren på laget vårt. Han er en ekstremt viktig spiller for oss, og ingenting hadde gledet oss mer enn om han hadde scoret i dag.

Svak kamp av nykommeren

En som spilte sin første kamp for Sandnes Ulf mot Åsane var Alexander Johansson. Den svenske 24-åringen kom på overgangsmarkedets siste dag, men klarte ikke å vise seg fram i debuten foran de 600 tilskuerne på Øster Hus Arena.

Han ble tatt av banen i pausen, til fordel for Ekeland.

Kampfakta

Sandnes Ulf – Åsane 1-1 (1-1)
600 tilskuere.
Mål: 1-0 Kent Håvard Eriksen (4), 1-1 Sindre Austevoll (32). 
Dommer: Daniel Higraff.
Gult kort: Sleveland, Grødem, Jonsson, Sandnes Ulf. Jonas Vågen, Åsane.
Sandnes Ulf (5-3-2): Aslak Falch – Claes Krongberg, Tord Salte, Espen Berger, Christer Reppesgård (Ringberg fra 87.), Ári Mohr Jónsson – Mads Berg Sande, Chris Sleveland (Landu-Landu fra 77), Magnus Grødem (Hummelvoll-Nunez fra 77) – Kent Håvard Eriksen, Alexander Johansson (Ekeland fra 46).
Åsane 

Mer fra Dagsavisen