Sport

Marit Fjellanger Bøhm går for medalje i VM-debuten

Torsdag star­ter skøy­te-VM i ne­der­lands­ke Hee­ren­veen, og mes­ter­ska­pet gir to lo­ka­le de­bu­tan­ter.

Følg RA Sporten på Facebook!

Både Pe­der Kongs­haug (19) og Ma­rit Fjell­an­ger Bøhm (32) får sin VM-de­but den­ne hel­gen. Skøy­te­lø­per­ne fra Stavanger har vært med i skøy­te­bob­len for å gå ver­dens­cup, og er beg­ge kva­li­fi­ser­te til for­skjel­li­ge kon­kur­ran­ser i VM.

– Hvor­dan blir det å gå VM da, Fjell­an­ger Bøhm?

– Jeg vet ikke, har fak­tisk ald­ri gjort det før. Det kan bli spen­nen­de, og er sik­kert litt likt som ver­dens­cu­pen, sier Fjell­an­ger Bøhm til RA.

LES OGSÅ: Skal til VM

Tom­me tri­bu­ner

Nor­malt ville et skøy­te-VM i are­na­en Thi­alf be­tydd ful­le tri­bu­ner og stor­men­de ju­bel. Nå blir det vel­dig an­ner­le­des, med tom­me tri­bu­ner og et liv i den så­kal­te bob­len.

– Det er vel­dig spe­si­elt, men det er ikke noe man får gjort noe med. Det er jo bra det er VM i det hele tatt. Thi­alf har ryk­te på seg for å ska­pe en enorm stem­ning for pub­li­kum, det går jeg jo glipp av. Jeg fikk det en gang da det var man­ge folk i Stavanger, så jeg har fått opp­le­ve det, sier hun.

LES OGSÅ: Rekord for Kongshaug og bronse for Bøhm

Me­dal­je i de­bu­ten?

Hun er kva­li­fi­sert for lag­tem­po og fel­les­start. I den først­nevn­te kon­kur­ran­sen var hun med på det nors­ke bron­se­laget i ver­dens­cu­pen.

– Er det mål om me­dal­je i VM da?

– Det er det som er må­let. Nå har vi hatt to tred­je­plas­ser på ver­dens­cu­pe­ne som var. Vi skal jo gjø­re job­ben for å ta en me­dal­je til, det er ikke bare å plukke dem. De and­re lage­ne har trent bra, og for­be­redt seg godt til lag­tem­po­en. Vi skal kjem­pe for å kom­me like høyt opp som sist. Det er van­ske­lig å gjø­re noe med Ne­der­land og Ca­na­da, sier Fjell­an­ger Bøhm.

Hun går lag­tem­po fredag og fel­les­start lør­dag. Det kan li­ke­vel bli fle­re kon­kur­ran­ser, om noen uhell skul­le skje.

– Jeg står som re­ser­ve for de nors­ke på 1500 og en ge­ne­rell re­ser­ve­plass på 3000, der er jeg tred­je­re­ser­ve. Det blir nok ikke ak­tu­elt. Da er det mye galt som skal skje, sier en lat­ter­mild Fjell­an­ger Bøhm.

Kongshaug går distansene 1000 meter (lørdag) og 5000 meter (torsdag), i tillegg til lagtempo (fredag).

LES OGSÅ: Dette visste du ikke om den nye skøyteyndlingen

Mer fra Dagsavisen