Live: Bodø/Glimt - Viking

Viking møter Bodø/Glimt i siste serierunde. Vi følger kampen direkte. Kampstart er klokken 18.00.

Bilde 1 av 4

Bodø/Glimt-Viking 3-0

Andre omgang:

91. min.: Kampen er over. Viking taper 3-0 i siste seriekamp, som også var Bjarne Berntsens siste kamp som Viking-trener. Henrik Heggheim var utvilsomt Vikings beste spiller. Nå skal Bodø/Glimt få utdelt de fortjente gullmedaljene. RA kommer tilbake med mer utover kvelden.

90. min.: Det legges til ett minutt på Aspmyra.

89. min.: Mål 3-0 Kasper Junker spilles fri av Solbakken, og Austbø er sjanseløs. Det er spikeren i kisten, eller, nok en spiker i kisten.

89. min.: Viking mister ballen offensivt, og Glimt kontrer.

89. min.: Uventet å se Vikstøl på midtbanen.

88. min.: Etter Zinckernagels frispark ender ballen hos Berg, som skyter rett i blokken.

87. min.: Vevatne feller Zinckernagel like utenfor 16-meteren. Frispark til Glimt, og kampens første gule kort deles ut til Viking-kapteinen.

86. min.: Vikstøl legger en fin ball over til Vevatne, som er på venstresiden av 16-meteren. Viking får ikke noe ut av det, annet enn en fin pasning. Glimt vinner ballen og flytter maskineriet framover.

85. min.: Berntsen gjør et bytte. Ut med Kristoffer Løkberg, inn kommer Rolf Daniel Vikstøl.

84. min.: Det går mot tap i Berntsens siste kamp som Viking-trener. Oppgaven mot Bodø/Glimt er hard, og Viking har i korte perioder klart å stå mot. Andre omgang har vært langt bedre for de mørkeblå.

83. min.: Vetlesen kommer inn for Brunstad Fet.

82. min.: Viking får ballen unna.

81. min.: På Vikings høyreside er det en duell mellom Bjørshol og Solbakken. Ender, som mange ganger tidligere, med corner til Glimt.

80. min.: Etter Bells skudd stormer Glimt i angrep. Solbakken tråkker over i en duell med Heggheim, og Viking får ballen unna.

79. min.: Bell skyter, rett i Høibråten.

78. min.: Zinckernagel legger inn til Bjørkan, Bell får ballen ut.

77. min.: Glimt bytter ut Sampsted, inn kommer Konradsen.

75. min.: Rask overgang for Viking. Auklend trekker inn i feltet fra venstre, sender ballen til Torsteinbø. Han spiller videre til Ibrahimaj, som blåser ballen over målet. Det blåses for offside på sistnevnte.

75. min.: Vikings store spiller i kampen, Henrik Heggheim, stopper Bjørkan i 16-meteren. Nydelig.

73. min.: Yann-Erik de Lanlay går av for Viking. Inn kommer 17-åringen Sondre Auklend.

72. min.: Patrick Berg skyter i muren.

71. min.: Frispark til Bodø/Glimt fra rundt 20 meter.

71. min.: Sondre Auklend gjør seg klar til å spille mot laget han debuterte mot 16. juni. Skal byttes inn for Viking i sesongens siste kamp.

69. min.: Bell stopper Zinckernagel, igjen.

67. min.: Heggheim er god! Austbø er ute på 16-meteren for å få ballen unna. Sender den til midtstopperen, som spiller seg framover. Har tre gule spillere på seg, men løser oppgaven fint. Får en litt for lang pasning tilbake når han skal spille vegg, og da sender han like greit Glimt-stopperen i bakken for å kjøpe seg tid. Herlig prestasjon!

64. min.: Bell skyter frisparket i muren, så plukker Torsteinbø opp returen og sender den over målet.

63. min.: De Lanlay felles, frispark 23 meter fra målet.

61. min.: Annulert scoring. Solbakken spiller Zinckernagel, som er i offside og scorer.

61. min.: Selv om de mørkeblå er bedre enn i første halvdel er de ikke i nærheten av gode sjanser.

58. min.: Mange kjedelige pasninger bak hos Viking. Prøver omsider å spille opp på Bell, da kommer Bjørkan og stjeler ballen.

56. min.: Det vil seg ikke helt for Ibrahimaj i dag. Samtidig er det vanskelig å beregne hvor ballen havner, grunnet vinden.

56. min.: Viking har vært mye bedre etter pausen.

55. min.: Haikin, som er Glimts keeper, er langt ute og klarerer ballen. Det flytter Glimt-laget opp og fram igjen.

53. min.: De Lanlay er flyttet ut på venstrevingen.

51. min.: Ibrahimaj mister ballen. Får frispark mot seg når han prøver å vinne den tilbake.

50. min.: Setter spillet i gang igjen.

49. min.: Austbø ligger med tydelige smerter etter duellen mot Brunstad Fet. Dekket skuddet med sine edle deler.

48. min.: Så kommer Bodø/Glimt. Brunstad Fet får sjansen, men Austbø er tett på og redder.

48. min.: Innøvd variant fra Viking, men Ibrahimaj skyter utenfor.

47. min.: Viking har en frisk åpning på kampen. Stormer fram på høyresiden, og Bjørshol får frispark til høyre for 16-meteren.

47. min.: Viking legger om til 4-5-1, med Høiland som spiss.

46. min.: Tommy Høiland byttes inn til andre omgang, for Zymer Bytyqi. Han sparker i gang omgangen.

Første omgang:

46. min.: Det er pause. Viking er heldige som kun ligger under med to mål. Bodø/Glimt er nærmest den neste scoringen, med god margin. Har demonstrert hvorfor de ikke har tapt hjemmekamper så langt denne sesongen. Fine kombinasjoner offensivt, og bunnsolide defensivt. Viking er blitt rundspilt av Bodø/Glimt.

45. min.: Saltnes skyter to ganger, først i Andrésson, så redder Austbø. Går ut til hjørnespark.

45. min.: Zinckernagel skyter fra 15 meter. Går like utenfor, kanskje 20 cm? Uansett, nok en farlig sjanse til Bodø/Glimt.

43. min.: Det er vanskelig for Viking å spille høye baller framover. Mye vind på Aspmyra. Det gjør det veldig uforutsigbart.

41. min.: Henrik Heggheim jager ballen framover. Uvanlig at 19-åringen prøver på overganger helt alene. Vikings klart beste spiller så langt.

40. min.: Viking får ballen ut etter en kort variant.

40. min.: Sampsted får seg forbi flere Viking-spillere. Legger ballen inn fra høyre, det blir corner.

37. min.: Hjørnesparket ender hos Berg. Han skyter over målet.

37. min.: Frispark til Bodø/Glimt utenfor 16-meteren. Bell header innlegget ut til corner.

36. min.: Formasjonen i Bjarne Berntsens siste kamp er oppgitt som 4-3-3, men er 4-2-3-1. Bell og Løkberg ligger lavt på midtbanen. Bytyqi, Torsteinbø og Ibrahimaj ligger bak de Lanlay.

34. min.: Viking kommer på overgang. Bytyqi får ballen på venstre, og trekker innover. Det fører til at Viking må tilbake og spille opp igjen.

29. min.: Innlegg mot Glimts Junker, som er i hodeduell med Vevatne. Header ballen til utspark.

28. min.: Saltnes skyter fra 16-meteren. Den går utenfor.

25. min.: Austbø slår corneren ut til nytt hjørnespark.

25. min.: De første ti minuttene klarte Viking å følge Glimt. Smart strategi å satse på kontringer. Utfordringen til Viking er åpenbar, de klarer ikke stå mot koordinerte angrepstrekk fra Bodø/Glimt. Stor klasseforskjell på banen nå.

25. min.: Nok en gang blir det hjørnespark til Bodø/Glimt. Heggheim blokkerer ballen, og den går ut.

22. min.: Viking stormer i angrep. De Lanlay havner i bakken, og Løkberg bommer på ballen.

22. min.: Mål 2-0 Kasper Junker dobler ledelsen for Bodø/Glimt. Viking er sjanseløse på banen nå. Saltnes skyter, Austbø redder og gir retur. Junker er på returen, og scorer sitt 26. for sesongen.

21. min.: Nytt hjørnespark til Glimt.

20. min.: Ny sjanse mot Viking. Solbakken skyter fra distanse, og den går utenfor.

18. min.: Zinckernagel prøver å skyte, samtidig som noen Glimt-spillere stormer målet. Ballen går til utspark fra Austbø.

17. min.: Bjørshol lager frispark på siden av 16-meteren til Viking.

14. min.: Mål 1-0 Sondre Brunstad Fet sender Glimt i ledelsen med lagets scoring nummer 101 denne sesongen, imponerende. Langskudd til venstre for Austbø, som slenger seg etter ballen.

13. min.: Glimt får ikke noe ut av corneren.

13. min.: Zinckernagel prøver å servere Junker, men Heggheim får ballen ut til corner. God kamp av 19-åringen så langt. Har vært mye involvert.

12. min.: Viking er raske framover, igjen. Prøver å spile ballen inn i 16-meteren, der er Haikin og slenger seg etter ballen.

12. min.: Heggheim med nok en viktig inngripen. Hindrer en pasning til Saltnes.

10. min.: Viking er aggressive med backene, som bidrar offensivt. Både Vevatne og Bjørshol har løpt mye så langt.

9. min.: Nok en corner til Bodø/Glimt. Denne gangen er det Iven Austbø som får kontroll på ballen.

8. min.: Vevatne står høyt og header ballen til de Lanlay, som er fri på venstresiden. Da vinkes det for offside.

7. min.: Bell header ballen, og tar den med seg ut.

7. min.: Nytt hjørnespark til Bodø/Glimt. Det er Bjørshol veldig uenig i.

6. min.: Viking får ballen unna.

5. min.: Stor sjanse for Bodø/Glimt. Zinckernagel knuser Andrésson i en fysisk duell. Ballen havner hos Junker, som skyter. Heggheim er rask og får blokkert ut til corner.

2. min.: Bodø/Glimt, som sparket i gang oppgjøret, har kontroll på banespillet. Viking står bra mot dem så langt.

1. min.: Avsparket er tatt på Aspmyra. Bjarne Berntsens siste kamp som Viking-trener er i gang.

Før kampen:

Det er duket for Bjarne Berntsens siste kamp som Viking-trener. Seriemester Bodø/Glimt er motstander på Aspmyra.

LES KOMMENTAR: Lett å peke på problematiske forutsetninger

Kampen er flyttet fram fra 22. desember, da kampen opprinnelig skulle blitt spilt.

Vikings toppscorer Veton Berisha står over kampen etter skaden han fikk i leggen mot Vålerenga i sesongens siste hjemmekamp.

Her er Bjarne Berntsens siste lagoppstilling som Viking-trener:

Viking (4-3-3): Iven Austbø-Sondre Bjørshol, Henrik Heggheim, Axel Oskar Andrésson, Viljar Vevatne-Kristoffer Løkberg, Joe Bell, Fredrik Torsteinbø-Ylldren Ibrahimaj, Yann-Erik de Lanlay, Zymer Bytyqi.

Benken: Arild Østbø, Tommy Høiland, Sondre Auklend, Rolf Daniel Vikstøl, Kristoffer Forgaard Paulsen.