Kom ut av tapsrekken ved å vinne derby

Viking slo Sandnes 24-19 i det som var en spennende og jevn naboduell. Kampen sto lenge og vippet, men til slutt var det Viking som strakk det lengste strået. Dermed har de fortsatt opprykk i egne hender.

Bilde 1 av 2

Av: Håkon Mannsåker

Søndag kveld hadde Viking HK en perfekt mulighet til å komme seg ut av lagets forferdelige form i lokaloppgjøret mot Sandnes. Før kampen hadde Viking tapt fire av de siste fem kampene sine, og det var dermed et revansjelystent hjemmelag som møtte opp til kamp i Stavanger idrettshall.

Det var en jevn første omgang som var preget av flere tominuttere, men midtveis i omgangen hadde Sandnes opparbeidet seg en komfortabel tremålsledelse. Da tok Vikings trener Joar Gjerde  timeout, og spillerne snudde kampen og gikk til andreomgang med en ledelse 13-12.

Råsterk avslutning

Andre omgang startet som den første, og det var Sandnes som kom best ut og tok en rask ledelse. Laget kom sterkt ut i forsvar, og Viking scoret bare ett mål på de første timinuttene. Etter halvspilt andreomgang var stillingen 16-16, men derfra tok Viking kommandoen. De avsluttet nemlig råsterkt, og ga seg ikke før det sto 24-19, som ble sluttresultatet.

– Det var en kamp med mye følelser, hvor det bølget mye frem og tilbake. De siste 20 minuttene våre var helt elleville. Da klarte vi å stenge buret bakover og ffikk utrolig mange redninger, noe jeg er kjempefornøyd med, sier Vikings trener Joar Gjerde.

Helt annen situasjon i Sandnes

Før kveldens kamp hadde Sandnes, i motsetning til Viking, vunnet fire av de siste fem kampene sine. Sandnes-spiller, Morten Linder, var derfor irritert over at laget ikke klarte å fortsette den gode trenden.

– Jeg er skuffet over at jeg presterte så mye dårligere enn vanlig. Vi sto godt bakover, men jeg syns vi misbrukte altfor mange sjanser, og det er det som ble avgjørende for at vi tapte i dag. Man hater alltid å tape lokaloppgjør, men Viking spilte smartere i de periodene vi var dårlige, og da fortjente vi ikke å vinne, sier Linder.

I Sandnes er situasjonen snudd på hodet. For mens Viking kjemper i toppen om opprykk, må Sandnes fremdeles kjempe hardt for å holde seg i divisjonen. Til tross for tap i dag, mener Linder likevel det ikke er grunn til panikk.

– Jeg tror at så lenge vi klarer å holde det nivået vi har hatt de siste kampene, så skal vi skal vi klare oss fint. Det er bare å vinne neste kamp, så ligger vi allerede mye bedre an, sier Linder.

Sandnes-trener Heine Jensen under timeout i kampen mellom Viking og Sandnes søndag. Foto: Håkon Mannsåker

Viking-Sandnes 24-19 (13-12)
Stavanger idrettshall
Viking: Simon Åkesson Ypma, Erik Rafoss 1, Carl Ferdinand Octavius Nordahl, Samson Bjørke Kallestad, Mathias Larsen 1, Trym Hamre Johannessen 1, Tord Hanssen Bleivik, Fredrik Haaland, Sebastian Waage Mossestad 1, Kjartan Johansen 7, Vegard Sømme Dybdahl 3, Lars-Henrik Hygen 3, Zivojin Ilic, Herman Gjekstad 3, Kristian Søraker, Helgi Hildarson Høyal 4.
Sandnes: Morten Linder 1, Audun Breen Røragen, Johannes Jåsund, Henning Knutsen 1, Simen Murvold Stava, Fredrik Aksland, Ole André Oftedal 1, Sondre Steen-Hansen, Anders Jansrud 4, Stian Christiansen, Idar Engelsvoll, Sander Marthinsen Ree-Lindstad 1, Jon Kristian Slettebø 5, Kristoffer Iversen 3, Daniel Fallahinejad, Simen Sagli 3.
Utvisninger: Viking 5x2. Sandnes 4x2.
Dommere: Roger Nestaas Alexander Baklie