Sport

Viking-stallen slanket med fem – nå åpner nye muligheter seg

Med Axel Óskar Andrésson (23) til latvisk fotball er Viking-stallen slanket med fem. Samtidig gir det nye muligheter.

Følg RA Sporten på Facebook!

Mandag ble Axel Oskar Andrésson solgt til Riga FC..  Den islandske stopperen hadde fått tillatelse til å diskutere med andre klubber.

Trener Morten Jensen bekrefter at Viking får betalt for Andrésson som hadde kontrakt ut året. Dermed har klubben større finansielle muskler i jakten på en ny venstreback – og eventuelt en ekstra spiss.

Dermed har Viking slanket stallen vesentlig foran denne sesongen. Jefferson de Souza, Ylldren Ibrahimaj, Michael Crowe, Zymer Bytyqi, Even Østensen og Andresson er nå borte fra i fjor. Kun Kevin Kabran er hentet inn.

– Stallen er betydelig slanket, men det måtte vi også gjøre med korona og usikkerheten rundt økonomi, sier Jensen.

LES OGSÅ: Derfor valgte Andrésson Latvia og Riga FC

Nye muligheter

I natt stengte også det internasjonale overgangsvinduet. For Viking ble det med Andréssons overgang. Land som Norge og Sverige har fortsatt spillermarkedet åpent til seriestart, men sluttstrek for spillere inn til de fleste europeiske ligaene er nå satt.
Det betyr samtidig at det nå kan åpne seg noen flere muligheter for Viking.

Trener Morten Jensen peker på et marked i stor endring. Grunnet situasjonen rundt korona og økonomi har det vært svært lite overganger som involverer de pengesterke engelske klubbene. Det får konsekvenser for de fleste andre.

– Det handles få spillere og stallene slankes mange plasser. Det er også ganske mange bosmanspillere tilgjengelige. Det er klart at det er interessant for Viking. Her bør det også finnes muligheter for å kjøpe fri spillere som nå kun har fire-fem måneder igjen på sine kontrakter, sier Jensen.

LES OGSÅ: Tidligere Viking-spiller solgt til dansk toppklubb

Følger Pereiras situasjon

Klubben jakter blant annet en venstreback. Etter at Adrian Pereira ble solgt i sommer har Viljar Vevatne og Rolf Daniel Vikstøl delt på rollen. Vevatne er først og fremst tenkt som stopper og det gjør at klubben ønsker en offensiv venstreback.

Samtidig har Adrian Pereira nå fått en ny og merittert konkurrent i PAOK. Klubben lånte i helgen inn Rahman Baba fra Chelsea ut sesongen.

Om Pereira, som startet helgens kamp, skulle havne i kulden er situasjonen hans noe Viking selvsagt vil følge med på – kanskje for et lån.

– Alle som har vært i Viking, som Adrian og for eksempel Kristian Thorstvedt, er selvsagt spillere vi følger godt med på. Så tror jeg samtidig det er smart av dem å stå litt i det i klubbene sine, sier Jensen.

Kristian Thorstvedt hadde ikke fått en start på flere måneder før han nå kom inn i laget i Genk nylig.

– Så er det selvsagt klart at slike spillere alltid er velkomne hos oss og aktuelle om muligheten skulle dukke opp – enten det er et lån, permanent eller som en mellomstasjon.

LES OGSÅ: Oilers med gave til SUS

Mer fra Dagsavisen