Stavanger Oilers

Satte fyr på Oilers med mål og fotballmagi

En smått episk tredjeperiode, DNB Arena i ekstase, to scoringer - og en strøken fotballpasning (!) til 3-3. André Bjelland Strandborg fikk en av karrierens beste opplevelser da VIF ble knust.

Stavanger — Det sto på ingen måte i manuskriptet at 21-åringen fra Stavanger skulle bli den store helten i kampen Oilers helst måtte vinne tirsdag. Hjemmelaget har skadeproblemer, og visekapteinen hadde for anledningen blitt satt i 4. rekken med juniorene.

– Vi ga ham ikke de beste forutsetningene ved å sette ham i den rekken. Det ble gjort for å gi de unge trygghet. Så var tanken å fase ham inn mer i kampen og gi ham mer spilletid underveis. André leverte. Det er en grunn til at han har en A på drakten, sier trener Anders Gjøse.

Selv er Bjelland Strandborg klar på at Oilers til enhver tid har fire gode rekker. Laget skal alltid settes først og det ansvaret er han alltid klar for å ta. Da betyr det ingenting hvilken rolle han får.

Samtidig legger han ikke skjul på hvor godt denne seieren smakte. Spesielt siden Oilers måtte snu kampen for å stanse seiersrekken til VIF på elleve kamper om de skulle henge på i toppen.

Det så ikke ut for at de skulle klare å kappe inn forspranget til fem poeng med 1–3 i sekken etter to perioder. Så eksploderte det fullstendig.

5–0 til Oilers i tredje periode var et statement av de helt sjeldne. Det formelig kokte på tribunen.

– Dette var veldig gøy, sier Bjelland Strandborg.

Fotballkunst på isen

For det var centeren i 4. rekken som fant nøkkelen da Oilers slet med å omsette alle sjansene i målene som skulle til. Først tverrvendte han og sendte han et prosjektil i krysset til 2–3.

– Den scoringen ga laget mye energi. Man merket det i boksen.

Om ikke det satte fyr på 4001 tilskuere gjorde definitivt 3-3-målet det. Bjelland Strandborg stjal pucken i undertall, men fikk køllen dratt ut av hendene. Da serverte han like godt en strøken målgivende innsidepasning med skøyten til Tristin Langan.

– Det slo meg inn instinktivt at jeg måtte dra fram de gamle fotballferdighetene mine i den situasjonen. Det er ikke slik du ser hver dag, gliser Bjelland Strandborg.

Han toppet det hele med å sette spikeren i VIF-kisten ved å prikke inn 5–3 i åpent nett fra rødlinjen. Da var det lett å innrømme det åpenbare – etter det som var et smått episk oppgjør i en solid rekke av slike mot erkefienden:

– En av de kjekkeste 3. periodene jeg har spilt noensinne!

Greg Mauldin

At Oilers klarte å snu det på en slik måte overrasker ham likevel ikke.

– Den evnen er noe som ligger innbakt i dette lagets identitet. Det er alltid en tro på at det er mulig. Selv mot Vaxjö kunne du se det. Vi stoler på systemet. I dag var det deilig å ende rekken til VIF. Ettersom vi lå hvor vi gjorde på tabellen var det ekstra viktig, sier Bjelland Strandborg.

LES OGSÅ: Derfor har erkefienden til Oilers våknet

Smørblid Gjøse

Etter kampen var selvsagt trener Anders Gjøse smørblid. Selv om tre poeng er tre poeng erkjenner han det åpenbare.

– Det er selvsagt spesielt ut ifra situasjonen, at det var mot VIF og måten det skjedde på.

Gjøse var ikke veldig godt fornøyd med det som ble vist innledningsvis – verken kollektivt eller fra enkeltspillere.

– Så fant vi det i 2. periode, men ga dessverre bort 3–1. Heldigvis kjørte vi på videre. Vi vet hva som bor i dette laget. Å hente opp to mål er ikke uvanlig i hockey. I alle fall ikke når vi er på gang. Det var meget sterkt å snu dette underveis på en slik måte.

Tristin Langan

Han hyller også publikum og takker for energien de ga spillerne.

– De var fantastiske!

Seieren gjør at avstanden til VIF i toppen av tabellen nå er på fem poeng. Oilers skal ha to viktige kamper til denne uken. Først hjemme mot Sparta torsdag. Til helgen står serietoer Storhamar for tur.

6-3-seieren tirsdag var den perfekte starten på en uke som kan blir ekstremt viktig for utfallet av grunnserien.

LES OGSÅ: Slik var Oilers-VIF

---

FAKTA

Ishockey, EHL

Oilers-Vålerenga 6–3 (0-2, 1-1, 5-0)

DNB Arena, 4001 tilskuere

Mål: 1. periode: 0–1 (7.15) Alex Dostie (Bengtsson, Solberg), 0–2 (13.30) Dostie (Bengtsson, Rosdahl).

2. periode: 1–2 (28.18) Tristan Langan (Elvsveen), 1–3 (39.09) Oskar Ekelund (Olsen, Partanen).

3. periode: 2–3 (43.49) André Bjelland Strandborg (Mauldin, Elvsveen), 3–3 (50.13) Langan (Bjelland Strandborg), 4–3 (54.30) Greg Mauldin (Kristiansen, Dineen), 5–3 (58.49) Strandborg, 6–3 (59.04) Mathias Trettenes (Hoff, Kissel).

Skudd: 49–32

Utvisninger: Oilers 2x2 min. VIF 4x2 min.

Dommere: Petter Bjerkan Bakken og Karl Erik Hallin

---



Mer fra Dagsavisen