Stavanger Oilers

Spilte mot Oilers i finalene – nå blir han Oilers-spiller

Oilers henter en norsk back fra finalemotstander Storhamar.

RA vet at Sondre Bjerke er klar for Oilers. Han har skrevet under på en kontrakt som binder ham til Stavanger-klubben i ett år, med opsjon på ett år til.

Kort tid etter RA publiserte saken gikk klubben selv ut med overgangen på Twitter.

Bjerke spilte under Anders Gjøse i Storhamar, og har møtt Oilers de to siste sesongene i NM-finalene. Begge har endt med gull til Oilers, som backen nå går over til.

Nå gjenforenes Bjerke og Gjøse i DNB Arena. Det gleder den nye Oilers-treneren.

– Vi hadde mange relativt unge backer da jeg var i Storhamar, og hadde en stjerne for dem i Petteri Nummelin (daværende assistenttrener, tidligere NHL-spiller). Bjerke og jeg har også en fortid på Lillehammer. I et interessant norsk spillermarked er jeg godt fornøyd med å ha Bjerke signert, sier Anders Gjøse til RA.

Spilleren Bjerke

– Hvordan vil du beskrive ham som spiller?

– En allround og erfaren spiller. Han har tre NM-finaler i bagasjen, og har hatt en sterk utvikling. Fra å være en utpreget offensiv back er han blitt mer solid allround. Ferskest er det gode finalespillet han gjorde, sier Gjøse – og utdyper:

– Som type er han veldig trygg på seg selv. Han vet hvilke styrker og utfordringer han har.

Anders Gjøses ansettelse

Oilers-treneren ser også for seg at bruken av den nye backen kan være allsidig.

– Han kan bekle flere roller. Naturligvis kan han spille overtall, men er også en sterk duellspiller som kan brukes i defensive situasjoner, sier Gjøse.

– Hvordan passer Bjerke inn i ditt prosjekt i Stavanger?

– Jeg tror han passer bra. Han får utfordret seg mer på det fysiske i den profesjonelle hverdagen vi har. Det gode finalespillet, og at han begynner å bli mer rutinert, er bra – men jeg tror likevel han kan utvikles mer, sier Gjøse.

Flere overganger

De siste fem årene har Bjerke fått sjansen til å vise seg fram for landslaget ved noen anledninger. Forrige gang var i 2020-21-sesongen. Med aldersbestemte landslag har 26-åringen tidligere deltatt i U18-VM.

Forrige sesong endte backen med ni målpoeng på 45 seriekamper for Storhamar. I Gjøses siste sesong som Storhamar-trener (2021–22) noterte Bjerke seg med tolv målpoeng på 32 kamper.

Overgangen kom i orden kort tid etter at Fredrikstad-gutten Sander Hurrød gikk motsatt vei.

Bjerke er den andre signeringen som er presentert etter at Gjøse overtok som Oilers-trener, og i likhet med den første – Martin Gran – har backen fortid i både Lillehammer og Storhamar.

Hamar Arbeiderblad erfarte tidligere tirsdag at Bjerke var på vei til Oilers i forbindelse med Storhamars signering av tidligere Oilers-back Villiam Strøm. Den tidligere Stavanger-backen kom til Petter Thoresens Hamar-lag etter fem sesonger i Vålerenga.

---

FAKTA

Navn: Sondre Bjerke

Født: 21. mai 1996 (26 år)

Sted: Oslo

Posisjon: Back

Fatning: Venstre

Høyde: 174 cm.

Vekt: 80 kg.

Tidligere klubber: Manglerud Star (junior), Lillehammer, Gjøvik (lån) og Storhamar.

  • Har møtt Oilers i NM-finalen to sesonger på rad.
  • Hadde den nye Oilers-treneren Anders Gjøse som trener i sine to første sesonger som Storhamar-spiller.

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: