Stavanger Oilers

Kissel tok på seg skylden

Etter ti år i hovedrollen som den store helten i DNB Arena måtte Dan Kissel (36) ta på seg den uvante rollen som syndebukk. 4-1-tapet for Storhamar gjør at laget nå har kniven på strupen i NM-finalene.

Stavanger — Storhamar leder nå 3–2 i kamper og kan avgjøre serien hjemme i CC Amfi lørdag. Bortelaget fikk en pangstart i den femte finalen da Sverre Rønningen satte inn 1–0 fra blålinjen allerede etter tre minutter. Bortelaget var også svært nære 2–0 like etter og klart best de 20 første minuttene.

I andre periode jevnet det hele seg mer ut, men da Dan Kissel tok en utvisning midtveis fikk Storhamar en mulighet i overtall. Denne tok de vare på da den tidligere NHL-duoen Jakub Kindl og David Booth kombinerte. Sistnevnte dunket inn pucken via tverrligger og inn til 2–0.

Hadde Storhamar under press

Da den tredje perioden startet hadde Oilers virkelig kniven på strupen – og leverte på direkten da André Bjelland Strandborg kriget inn 2–1 på en retur etter 41.20.

Ikke lenge etterpå fikk Storhamar et overtall, etter en litt billig roughing fra Bryce Gervais. Da sto kampen og vippet, men Oilers holdt unna og fikk for alvor publikum i ryggen.

Martin Lefebvre

Med ti minutter igjen, og da hjemmelaget for alvor trykket på, gikk så Dan Kissel på en tullete utvisning for å kjøre inn i keeper Gran. Det ble skjebnesvangert for Oilers. Storhamar lot seg ikke be to ganger og Eskil Bakke Olsen satte inn 3–1 etter 51.45.

– Keeper kom litt ut. Det gjør de ofte. Jeg burde vist bedre og holdt meg unna, sier Kissel til RA.

Samme Kissel gikk på sin tredje utvisning like etterpå. Da for en albuetakling og Oilers måtte igjen forsvare seg i stedet for å bruke kritiske minutter på å jage redusering.

Etter de skjebnesvangre utvisningene, hvor 36-åringen var spesielt uenig i den for høy kølle, erkjente han det åpenbare.

– Jeg tar skylden. De utvisningene hjalp ikke. Vi hadde momentumet med oss i jakten på 2–2 etter Bjelland Strandborgs mål, sier Kissel.

Har fortsatt troen

Med tre minutter igjen tok Oilers ut Henrik Holm i et siste desperat forsøk. Da gikk det som det ofte gjør og Eskil Bakke Olsen avgjorde med 4–1.

Dermed må Oilers vinne lørdag på Hamar. Ellers er det hele over.

– Nå må vi bare finne ut hvordan vi skal slå tilbake. Samtidig har vi spilt bra på Hamar. Vi må finne en måte å få serien tilbake hit for en sjuende kamp, sier en nedtrykt Kissel.

– Dere har virkelig ryggen mot veggen nå?

– Ja, men disse seriene kan gå til sju kamper av en grunn.

André Bjelland Strandborg vekket troen på å hente opp 0–2 da han scoret tidlig i tredje periode.

– Jeg følte vi var nære noe hele kampen, men det ble vanskelig da vi ga dem så mange sjanser i overtall.

Selv om det er sjeldent at et lag kommer tilbake fra å ligge under 3–2 er fortsatt troen på det der hos Oilers. Spesielt ettersom de har sett såpass bra ut i kampene på Hamar.

– Passer faktisk den store isflaten der dere bedre enn store tunge Storhamar-spillere?

– Vi har vært gode der og det er et interessant spørsmål. Samtidig skal det ikke ha så mye å si, mener Bjelland Strandborg.

– Nå skal vi vinne lørdag. Så er det tilbake her for kamp sju mandag, avslutter han.

---

Ishockey, NM-finale kamp 5

Stavanger Oilers-Storhamar 1–4 (0-1, 0-1, 1-2)

Storhamar leder 3–2 i kamper.

DNB Arena, 4250 tilskuere

Mål: 1. periode: 0–1 (3.06) Sverre Rønningen (Salsten).

2. periode: 0–2 (32.48) David Booth (Kindl, Edvardsen).

3. periode: 1–2 (41.20) André Bjelland Strandborg (Karlsen, Lefebvre), 1–3 (51.45) Eskil Bakke Olsen (Salsten, Thoresen). 1–4 (57–30) Eskil Bakke Olsen (Salsten, Thoresen).

Skudd: 20–20

Utvisninger: Oilers 6x2 min. Storhamar 2x2 min.

Dommere: Per Gustav Solem og Marcus Wannerstedt